49 litert tankoltam a névlegesen 45 literes tankba. A lámpa kigyulladása után 5-6 km-t mentem. Hol jelezhetem a gyanúmat, hogy trükköznek a kúttal?
Figyelt kérdés
2021. nov. 18. 21:57
1/15 anonim válasza:
Inkább most rájöttél, hogy az autók tartályánál csak hozzávetőleges értéket adnak meg.
2/15 anonim válasza:
Hogy lehet hozzávetőleges egy tank? Azt mérnökök, tervezők találják ki. Mindegyik tipusnak fixen ugyan akkora
3/15 anonim válasza:
A megadott literszám az, aminek garantáltan bele kell férnie, a valóságban a 45 literes tank kb 50 liter, ugyanis esetleges hötágulástól kedzve több minden miatt ennyivel túl kell méretezni.
4/15 anonim válasza:
Bizonyos típusokba jóval többet is bele lehet erőszakolni, ha a tágulási teret is feltöltöd.
Tankoltam már 65 litert olyan autóba, aminek a gyári adat szerint 50 literes a tankja.
5/15 anonim válasza:
Gondolom teleraktad. A 20 literes kannába is lehet 22 litert tankolni, ha a levegőnek nem hagysz helyet. Ez ilyen.
6/15 anonim válasza:
Ez mind igaz, de ettől függetlenül kutanként változik mennyivel kurnak át.
Nyilván a mese szerint sehol semmi sumákság, mert "lehetetlen belenyúlni", nyilván az én tankom térfogata változik 45 és 60l között.
7/15 A kérdező kommentje:
Első kattanásig töltöttem. Eddig nem hagytam még ennyire kifogyni.
2021. nov. 18. 22:16
9/15 anonim válasza:
A tank lehet hogy 45 literes, viszont abba nem tartozik bele a töltőrendszer, tehát ha csurig tankolod akkor pár literrel több megy bele.
10/15 anonim válasza:
Ez még újdonság valakinek? Mindig is így volt amióta a modern autózás korát éljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!