Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Utcai fotózást mennyire...

Tamas3791 kérdése:

Utcai fotózást mennyire preferálják az emberek?

Figyelt kérdés
láttam youtubeon amerikába rengetegen csinálják, hogy kimennek az utcára és mindent is fotóznak. nálunk szerintetek ez mennyire valid? én őszintén attól félek hogy valakinek nem fog tetszeni a dolog és pl meg akar majd berni hogy mi az anyámat képzelek hogy fotózgatok

#fotózás #utcai fotózás
2021. okt. 20. 09:56
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Csináltam már ilyet.. telibe leszarták.

Sőt. olyan is volt hogy valahol a belvárosban vártam valakit, üldögéltem a kocsimon, azt vettem észre hogy valaki telibe lefényképez. Rákérdeztem, azt mondta gyűjti az érdekes "karaktereket".. mondtam neki küldje át emailban a képet.

Megkaptam. nincs ezzel semmi baj, bár az emberek 95%-a irritáló agresszív pöcs manapság.

2021. okt. 20. 10:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell tapló módon az arcukba tolni az obit és akkor nincs gond
2021. okt. 20. 11:56
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Neked van valid? Nekem nincs.
2021. okt. 20. 20:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Nagyon változó az emberek hozzáállása, bár tény, Magyarországon az ilyenre az emberek (általánosságban, tehát nem mindenki, kb. olyan 80:20 arányban) elég rosszul reagálnak.

Elfelejtik, hogy ha a képen embertömeg van körülöttük, illetve az utcai fotózásnál éppen rákerülnek (tehát egyértelműen megállapítható, hogy nem ők a fotó témája), akkor nem élnek a személyiségi jogok.

De kapásból jönni fognak leszedni a fejed, hogy mit fotózgatsz.

(Mint említettem, nem mindenki, de a nagy részük)

Viszont az is számít, te hogy reagálsz/viselkedsz.

Nekem is volt ilyen esetem, több is.

Két esetet tudok most hirtelen leírni.

Az egyiknél egy autentikus kínai étterem külsejét fotóztam le, éppen féloldalasan. Szemből viszont jöttek el az étterem előtt a járókelők. Egy nem éppen ma barnult egyén pedig azonnal le is támadott, hogy miért fotóztam őt le.

Nem mondom, hirtelen azért 180 lett a pulzusom, mert elég lendületesen mászott rám, pedig elég sportos vagyok.

De jól reagáltam, rögtön rávágtam, hogy én csak az éttermet fotóztam, és gyorsan megmutatva a kamerán, jeleztem neki, hogy nézze csak meg, az étterem ami teljesen éles, ő mivel mozgott, még el is van mosódva, egyáltalán nem látszik.

Tisztességesen megmutattam neki, felajánlottam, hogy akár törlöm is, ha szeretné.

Innentől pedig ő is normálisan vette, mondta hogy semmi gond, csak nem szereti ha fotózzák, de így nyugodtan tartsam meg, tök jó "reklámkép" lett. Valamint tippként el is mondta, hogy hozzá hasonlóan sok olyan ember van aki nem szereti ha fotózzák (főképpen rendőrségi múlt miatt), olyankor inkább várjak egy kicsit míg elsétál. (Nem ismertem a környéket, nem tudtam hogy nem olyan jó)

A másik esetben a Móricz-on fényképezgettem tavasz végén, nyár elején. Épp a körtér irányából a Karinthy utat végig mutatva lőttem a képeket. Véletlenül benyomtam az autofocust, egy 19 éves lány pont belelépett a képbe, és séta közben félig visszafordulva, nagy mosollyal köszönt vissza a barátainak, amit azonnal bevett az automata. Enyhe szél, gyönyörű napsütés, már erősen zöldellő fák, stb. Tökéletes nyáreleji időjárás.

Ott a lány nem is vette észre, hogy lefotóztam, de én magam rohantam utána, hogy

-- Elnézést, csak egy szedett-vedett sablon van nálam, de ki tudnánk-e tölteni ezt a papírt, mert a kép amit véletlenül lőttem, a legtökéletesebb képeim egyike, és szeretném felhasználni referenciaként, ha szeretné akkor elküldöm neki is.

Természetesen aláírta, majd 1 évig használta ő is profilképnek mindenhol.

Ha te jól reagálsz le minden ilyet, és tisztességesen kezeled a dolgot, hajlandó vagy még akkor is kitörölni, ha a kép valódi témáját tekintve a legtökéletesebb, akkor nem lesz problémád.

2021. okt. 21. 04:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt már olyan is hogy olyan reklamált, hogy ne fotózzam, mert jogai vannak, aki rajta se volt a képen, mert háttal álltam neki, de ot ez egyáltalán nem érdekelte, mert

csak reklamálni akart. Ahány helyzet és ember, annyi féle.

2021. okt. 21. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!