Az életkor igazolására szolgáló mód kiválasztása ?
A Youtube nem enged filmet nézni, merthogy lehet, nem vagyok nagykorú.
https://www.youtube.com/watch?v=1ZQfDUttYVA
Bejelentkezést kértek: oké, gmail-lel megtettem.
Aztán bekeményítettek: "Az életkor igazolására szolgáló mód kiválasztása"
1. lehetőség: "Bankkártya használata az azonnali igazoláshoz
Nem számítunk fel költséget. Az esetleges tranzakciós díjakat teljes mértékben visszatérítjük."
2. lehetőség: Igazolvány használata
"Küldjön be képet valamelyik érvényes igazolványáról, például jogosítványáról vagy útleveléről. Személyazonossága ellenőrzése legfeljebb három napot vesz igénybe."
Hogy bankkártyaszámot, meg személyi igazolványt, meg a csuda tudja, mit kérnek? Miért ne mindjárt plakátoljam ki minden sarkon is ???
Youtube komolyan gondolja, hogy egy-egy filmért, zenéért majd ki fogom teregetni neki a neten bármilyen/akármilyen hivatalos és személyes adatomat?
Hogy van ez, titeket is így szívat a Youtube, vagy ez kiküszöbölhető valahogyan?
Ez a jövő. Régen volt az e-mailes azonosítás, amit azonnal meg lehet kerülni, mert regisztrálsz végtelen új fiókot. Utána jött a telefonszámos, amit már sokkal nehezebb kijátszani, mert nincs a neveden sok SIM kártya. Ezzel párhuzamosan elindultak a személyi okmányos ellenőrzések, mivel azt nem tudod meghamisítani, valamint igazolja a jogosultságaidat is az adattartalma (pl. életkor korlátozásoknál). Nem fognak lejjebb adni ebből. Most még blokkolókkal megkerülhető, de lassan nem lehet.
"Miért ne mindjárt plakátoljam ki minden sarkon is ???"
A különbség az, hogy ha publikálod, akkor mindenki látja, vissza is élhet vele. A beküldés viszont csak egy gépnek megy egy zárt rendszerbe, ami ellenőrzi az adatmezőket, és nem használják fel semmire.
Hát nagyon nincs bizalom, ami kevés volt, azt régen eljátszották.
Így Youtube is azok közé lesz besorolva, ahová pl. Zuckerberg cége.
Tudom én, ezek mind megesküsznek az anyjuk életére is, hogy nem élnek vissza
az adatokkal. Másnap pedig full tele a postafiók a reklámlevelektől, a biztosítókon-bankokon át a r.bancszolgáltatók, társkeresők ajánlataiig minden szeméttel.
Neten fontos adatokat kiadni számomra pont annyi, mint ha kiplakátolnám.
Rá kellett jönnöm, ha azt akarom, hogy a személyes adataim ne legyenek továbbadva, vagy a kártyára érkező nyugdíjam is én költsem el, ne egyéb akárki, akkor számomra nyerőbb lesz leszokni róluk. Ha a Youtube ide süllyedt, akkor holnaptől felejtősek, marad a Videa.
Ha tudsz, kérlek, küldj még olyan oldalakat, ahol szívatásmentes üzemmódban, büntetlenül is nézhetők filmek! Köszönöm a válaszod!
Kedves #3-as! Lehet, némelyek szerint túlreagálom a helyzetet, de mivel 4 évig tartó háborúságban is volt már részem, ráadásul úgy, hogy effajta személyes adatomból egyetlen egyet sem ismert a cég, hát megtanultam inkább félni, mint megijedni.
Ez van. Annál is inkább, mert, mint megtudtam, esetem nem volt egyedüli.
Kedves #4-es! A rosseb se akart szerencsejátékot játszani! Lottón is hetente eurocentre pontosan annyit "nyerek", amennyit nem adok ki rá,
(nagyon)kisnyugdíjas vagyok.
Csak egy filmet szerettem volna megnézni!
Namost, ugye, a korhatár-karikás filmek úgy emlékszem, 6 éves kortól indulnak.
( Na, nem pl. a Tom és Jerry sorozat, ami pont annyi perc tömény erőszak és agresszió, ameddig tart, az nem! )
Tehát így, a sokadik X után már ne kelljen olyan embert felfogadnom, aki érti és teljesen képben van arról, mikor kinek milyen adat kiadása az, ami még veszélytelen és melyik oldal csupán adathalász agresszor cég, mint pl. a facebook.
A maiak már beleszülettek, értik, mi van, de én nem. Inkább leszokok, mint...
Kérlek titeket, inkább küldjetek olyan oldalakat, ahol filmnézésre még zsarolásmentes lehetőséget adnak. Köszönöm mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!