Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Melyik jobb? Tidal vagy Apple...

Melyik jobb? Tidal vagy Apple music.

Figyelt kérdés

Nem árakban szeretném tudni, elsősorban minőségileg, hogy melyik jobb.

Azt tudom, hogy mind kettő plattform 192kHz 24bit maximális minőséget tud, az a legjobb. (Tidal-nál az mqa-t direkt nem említetem, hiszen egy átverés liszenszéért kell többet fizetni tidal ra.)

De mégis változhat a forrás a két streamelő között a zeneszámokra, és ez befolyásolja a minőséget...

2021. júl. 26. 17:32
 1/1 anonim ***** válasza:
60%

Egyik sem jobb a másiktól, hisz mind a kettő veszteségmentes minőséget(is) kínál.

Így nincs különbség, az hogy wav-ból flac vagy m4a készül az lényegtelen ha minden információ tárol ahogy az eredeti forrásban is. De nyilván ha az eredeti forrás nem ugyan az, más kiadótól van pl. más évjárat stb. akkor már nem is feltétlen a szolgáltatónál kérdéses hanem a kiadónál.(van ilyen adatbázis is ami kiírja melyik release milyen minőségű, de úgy tudom ezek az adatok nem mindig nyilvános a streaming szolgáltató részéről)

Kicsit off, de ha vezetéknélküli eszközön használod és nincs LDAC, sokat egyikkel sem lehet kezdeni. A veszteséges még mindig a legelőnyösebb ha valaki jó ár/értéket akar.(bár abból apple féle, ha jól tudom ők aac-s tömörítést alkalmaznak, ami azért sokkal jobb minőségű mint a 320 kb/s MP3)

Lossless meg iszonyat drága még ahhoz, meg a hozzá tartozó eszközök is.

2021. júl. 26. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!