Hogy tetszik a Retro Rádió jelenlegi arculata? Így miben különbözik a többi hasonló rádiótól?
Épp ma az autóban kezdtem el ezen gondolkodni a hallgatása közben, hogy nagyon jópofának indult az elején, és szimpatikus is volt, most meg egyre jobban tolódik el Sláger-rádió irányba. Reklámblokkok, covid-tájékoztatók, és a kommersz 90-es évekbeli zenék...
Gondolom van annyi pénz a tarsolyban, amiből fizetnek olyan PR-szakembereket, akik azt lesik, mitől lehetne a hallgatóságot növelni.
Sláger-rádió népszerű volt: Bochkor show itt is legyen. És mivel eddig modernebb zene nem szólt, jobban rétegződött a hallgatóság, ezért vették bele az újabb zenéket, hogy más közönséget is meghódítsanak.
Gondolom ez multinacionális szinten megy, ahol jönnek-mennek a háttérmunkások, és pl. jön egy úgy főnök, akkor felforgat fenekestül mindent. Lehet itt is így volt.
Nem tetszik. Ugyanaz a 20 szám megy. Rock kb nem létezik számukra.
Boneym, meg hasonló f@sok rogyásig.
irodában vagyok kénytelen hallgatni, és számomra egyre elviselhetetlenebb:
-ugyanazt a 2 számot ismétlik kb. 30 előadótól
-Bochkorékat vártam, de nagy csalódás. Mintha kiégett volna a fószer, okos ember már nem lesz belőle, viszont egyre unalmasabb. Lovász szerintem unalmas és fárasztó, Voga beképzelt okoskodós blokkjai szintén iszonyú fárasztóak
Egyébként a rádiózás történetében ez már nem az első, hogy egy eredetileg más arculattal induló rádió egyre inkább olyan lett, mint a Sláger Rádió a megszűnése előtt.
A Juventus Rádió (ma Sláger FM) a 2000-es évek közepéig többnyire az aktuális évtizedből játszott dalokat (persze adott a '80-as, '90-es évekből is), majd egyik napról a másikra csak a '80-as, '90-es évekből adott, viszont nem csak a legnagyobb slágereket, hanem rengeteg, máshol nem hallható, kevésbé ismert számokat is (nekem ekkor jött be a legjobban a Juventus zenei stílusa). Aztán megszűnt a Sláger, a Juventus lecsaphatott azokra a hallgatókra, akik addig a Slágert hallgatták, és száműzték a kevésbé ismert számokat, és csak agyonjátszott slágereket adott, ekkor az állomáshang is Kautzky Armand lett ezzel együtt. A Sláger helyén induló Neo FM is egyedi zenei arculattal indult az elején, de a kutatások hatására Slágert csináltak magukból is, zeneileg is, meg Bochkor-ék odaköltöztetésével.
Most a Retró Rádiónál zajlott le a Juventus-hoz és a Neo FM-hez hasonló folyamat, itt már többnyire száműzve a '60-as, '70-es éveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!