Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Minecraftban végig tud menni...

Minecraftban végig tud menni a redstone jel az egész világon?

Figyelt kérdés
Van egy vasútvonalam mc-ban, ami átmegy a világ egyik sarkából a másikba ( 10.000blokk). Jelenleg külül-külön minden állomáson vannak kapcsolók amivel be tudom állítani, megálljon-e az adott helyen a vonat, vagy automatára is rakhatom, ez esetben napérzékelők vezérlik. Szeretnék a sínek alatt redstone jelet vezetni, hogy egy központból állíthassam az összes állomást. Lehetséges ez? Vagy lennének buggok? (Ps4 verzió egyébként.
2021. ápr. 1. 18:14
 1/6 A kérdező kommentje:
2-vel a legújabb verzió alatt van, ugye itt véges a világ nagysága és 5000x5000 blokkos
2021. ápr. 1. 18:15
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvben lehetséges jelismétlőkkel, de nem tudom, PS-en miként van betöltve a világ. PC-n modok nélkül (de még talán chunk loaderrel sem) biztosan nem lehet végtelen távolra vinni a jelet, mert nincs állandóan betöltve az összes chunk.
2021. ápr. 1. 18:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ez a problémám, tapasztaltam már hogy a napelem által vezérelt lámpák nem működnek, mert átmegyek egy másik chunkba.
2021. ápr. 1. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Gondolom PS-en nem lehet modolni, és ha ott sem működik, hogy ismétlőkkel küldöd tovább a jelet, akkor szerintem felejtős az egész. 5000x5000 blockot tuti nem tud állandóan betöltve tartani egy PS4, de ez még valszeg egy top PC-t is kinyírna (vagy előbb omlana össze a java maga).

Írtad, hogy vezérelni akarsz a redstone jellel. Van esetleg működő command block a konzolos kiadásban? Még ezzel lehetne akkor próbálkozni.

2021. ápr. 1. 22:58
 5/6 A kérdező kommentje:
Nincsen, szóval maradok a napelemes változatnál vagy a kapcsolóvezérlésnél. Esetleg kisebb területenként külön redstone vezetéket építek.
2021. ápr. 2. 01:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Mondjuk az tényleg jó ötlet, ha az egy nagy rendszer helyett építesz sok kicsit. Persze nem annyira esztétikus és letisztult, de ha egyszer korlátokba ütközik az ember...

Ami még eszembe jutott, hogy a vanilla játékban készített komplex redstone rendszerek (pl processzor) hogyan működhetnek? Nem folytam bele abba a témába, de azok szintén nagy kiterjedésűek, ott is meg kell oldani valahogy ezt a problémát (vagy annyira mégsem nagyok, hogy kiütközzön?).

2021. ápr. 2. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!