Minecraft Redstone segítség?
Olyan rendszert akarok csinálni ami gombnyomásra ad egy hangot (ezt meg tudom oldani) majd X ideig felkapcsol egy lámpát. A Lámpa felkapcsolást is meg tudom oldani,csak az a baj,hogy egyből lekapcsol,nekem pedig mondjuk 10-15mp-ig szükségem lenne a fényére.
Tehát kellene:
-1 pittyenésnyi hang (megoldom)
-kb 10-15mp-nyi világítás
Nézegettem videókat,de csak órajeleket látok,azokat pedig magamtól is ki tudom logikázni,tehát nem vagyok előrébb.
1.8.8-as verzió (szerver)
Köszi a válaszokat
több megoldás is létezik, attól függően mennyi helyed van. A legfapadosabb megoldás, hogy megy a lámpához a jel, akkor azt kibontod 7 oszlopra.
1. oszlop 1 repeater 1-es álláson
2. oszlop 1 repeater 3-as álláson
3. oszlop 4 repeater 3-as álláson mindegyik
4. oszlop 7 repeater 3-as álláson mindegyik
5. oszlop 10 repeater 3-as álláson mindegyik
valahogy így néz ki (| redstone, x repeater)
|
|
|||||
XXXXX
|||||
|
|
A másik, hogy bekapcsoláskor egy folyamatos jelet generálsz, amit egy pistonos rendszer lassítással akaszt meg, majd amikor a pistont kinyomod az indít egy új jelet, ami törli a folyamatos jeledet, ez kicsit bonyolultabb, de kisebb hely kell neki.
Végülis komparatorokkal (vagy mikkel) sikerult megoldanom :D
Így (i=fáklya,v=komparator,x=redstonepor,+=repeater,∆=lámpa)
i
x
+
xx
vv
vv
vv
xxxxxx∆
A repeater csak azert "kell" ,hogy a komparator maximalis jelet kapjon.
Ha jol ertem akkor ez a rendszer (videoban lattam amugy) ugy mukodik,hogy a komparatorok egymastol bizonyos erossegu jelet vesznek fel es ez a jel szepen lassan csokken ,mivel a végeken redstone van és ugye az nem erosit a jelen.
A komparator nem erosit a jelen ,csak tovabbitja.
Ahogy én irtam le az komparatorral mukodik:D
Amit te irtal az is mukodhet ,de sokkal nagyobb helyet foglal es hiaba kell 1 repeaterhez csak 2db redstone faklya,ha a tobb kell repeaterbol,mint komparatorbol.
A kompis megoldassal kb 15-20mp-t tudok nyerni es csak 12 blokk kell neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!