Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Marvel képregények elkezdése?

Marvel képregények elkezdése?

Figyelt kérdés

Olyanoktól kérdezném, akik otthon vannak a marvel képregényekeben, egy teljesen friss rajongó hol kezdjen neki olvasni? A lockdown alatt pótoltam némi műveltségbeli hiányosságot, és végignéztem az mcu filmeket meg a pókembereket meg az xmeneket, és erre persze az összes tumblröm és pinterestem elkezdett nekem marveles dolgokat ajánlgatni, többek között képregények részleteit. és őszinte leszek tökre megtetszett, de ahogy megpróbáltam utánanézni a történetnek, teljesen maga alá temetett és kicsit megijesztett a történettömeg. szóval.

vissza kell menni egészen a 60 évekbeli kiadásokig, hogy találjak valamiféle kezdőpontot? vagy egészen 1940ig, amerika kapitányhoz? ha nincs egy dugi retró képregény-gyűjtemény a padlásomon, teljesen reménytelen hozzájutni?

van egyáltalán kezdőpontja ennek a káosznak? vagy csak nyissam ki az első szembejövőt és engedjem el az egészet? mert volt szó valami időutazásokról, meg hogy több pókember is van különböző világokban, de eléggé össze lettem zavarva... nincs egy szép és érthető térkép valahol eldugva az interneten, mint a filmek nézési sorrendjével?

hol tudok egyáltalán hozzájutni képregényekhez? angolul és online is jó, nem kell feltétlenül hogy nyomtatott legyen.

minden segítséget nagyon megköszönnék :D

2021. márc. 16. 23:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A válaszom az röviden, hogy bárhol elkezdheted, mert általában úgy írják már Amerikában a történeteket, hogy mondjuk 6 részes egy történetszál (így később könyvben összefűzve is kiadható, s könyvesboltokban is kaphatóak egyes történetek), azaz becsatlakozol épp egy új történetszálba (megkeresed melyik szám volt épp a történet eleje).

Biztos lesznek olyan dolgok, amik nem lesznek mindjárt világosak, mert visszautalhatnak arra, hogy 15 számmal ezelőtt épp szakított a főhős a barátnőjével vagy visszatér egy főgonosz, akit 2 évvel korábban hűvösre tettek...de úgyis röviden megmagyarázzák (mondjuk valami visszaemlékezés képében 1-2 képkocka erejéig).

A magyar kiadások amúgy is válogatások, mert minden egyes Amerikai számot nem tudnak kiadni itthon, s így lehetőség van a gyengébb történeteket általában átugrani. Írnak max. egy dokumentációt, hogy a kihagyott számokban ez történt, s most innen folytatódnak a kalandok és csá.

Épp nemrég írt valaki egy hasonló jellegű kérdést, bemásolom az oda írt válaszom (amúgy én épp most árusítom ki a papír alapú Marvel-DC gyűjteményemet, van pár magyar és angol képregényem is):

"Én csak papír alapúakat veszek:

Ha magyar képregényeket keresek, sokszor közvetlenül a kiadóktól veszem meg:

Kingpin kiadó:

[link]

Fumax kiadó:

[link]

Bubi bolt:

[link]

Vannak facebook-csoportok, ahol használtan is vehetsz egy csomó magyar és angol képregényt...meg esetleg más nyelvűt is, olaszt, németet, franciát:

Képregények eladása, vétele és cseréje:

[link]

Képregény Adok-Veszek:

[link]

Online képregénybörze:

[link]

Ott vannak hirdető-oldalak: Jófogás.hu

Akkor webshopok, ahol képregényeket is árulnak néha akcióval:

Lira.hu, Libri.hu, Szukits.hu

És néha külföldről is rendelünk szegediek együtt:

Mycomicshop.com oldalról angol nyelvű képregényeket."

2021. márc. 18. 14:07
 2/3 anonim válasza:
100%
A 60-as évekbeli képregényeket nem ajánlom, mert új olvasóknak túl tömény lehet. Ha már ráéreztél az ízére, és még többet akarsz, akkor érdemes visszamenni. Sok jó történet van, de a párbeszédek és a rajzstílus sok esetben eléggé elavultak. A Nagy Marvel képregénygyűjtemény történetei sok esetben jó kiindulási pontnak számítanak, mert tényleg a legjobb történetek vannak benne összegyűjtve. Érdemes az Avengers: Disassembled (A Bosszú Angyalai: Káosz) című történettel kezdeni, és onnan olvasni a főbb történetszálakat: New Avengers: Breakout (Új Bosszú Angyalai: Kitörés), House of M (Mutánsvilág), Civil War (Polgárháború), Planet Hulk (Hulk Világa), World War Hulk (Hulk: Világháború), Titkos Invázió (Secret Invasion), stb. Időközben ha megkedvelsz egy szuperhőst vagy írót/rajzolót, akkor érdemes utána nézni az egyéni sorozataiknak.
2021. márc. 19. 13:53
 3/3 A kérdező kommentje:
sziasztok, bocsi kicsit elhavazódtam, ne tudtam feljönni. Mindkettőtöknek nagyon köszönöm a linkeket és a címeket is, mentek a zöldek!
2021. márc. 20. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!