Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes lenne a...

Szerintetek érdemes lenne a kéziratomat lefordíttatnom, és a nemzetközi könyvpiacot megpályáznom vele?

Figyelt kérdés
Igazából mindenhonnan az jön vissza, hogy Mo.-n nem érdemes könyvet kiadni, mert a legminimálisabb összeget sem lehet rajta keresni. Egyébként egy YA disztópikus fantasyről lenne szó... Habár nyilván még van hova fejlődnöm, de öt éve írogatok már kisebb-nagyobb novellákat, van egy befejezett fiókregényem, a kérdéses alkotásnak az egynegyedénél járok, és úgy gondolom, hogy ez esetleg már tudna hozni olyan színvonalat, hogy fogyasztóképes legyen. Igazából a saját kedvemért írok, de érdekelne, hogy mire mehetnék vele a későbbiek folyamán... Szóval végsősoron a kérdésem az, hogy érdemes lenne-e már mint kézirat, lefordíttatni angolra, és a magyar helyett a nemzetközi könyvpiacot megpályázni?

2020. okt. 26. 08:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha te úgy látod, hogy ez a regény tényleg annyira szuper jó, hogy megéri kiadni egy halom pénzt a műfordításért, akkor igen.
2020. okt. 26. 08:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Első körben mindenképp érdemes lenne szakemberrel megnézetni, vagy pontosan utánajárni a könyvírás rejtelmeinek, hogy ne legyenek benne formai hibák. Ha minden tökéletes, majd akkor elgondolkodhatsz rajta, hogy lefordíttatod.

Viszont nem tudom, én ha írnék, mindenképp Magyarországon jelentetném meg. Elvégre ha nem az a célom, hogy pénzt keressek vele, érdemes megkeresni olyan kiadókat, akik hasonló témájú könyvekkel foglalkoznak, hogy olvassák el, hátha látnak benne potenciált, és beszállnak a költségekbe. Nagy pénz valóban nincs benne szerintem sem, ezért csinálják a legtöbben úgy, hogy saját könyvkiadót nyitnak, és azon keresztül adják ki a könyveiket, mert úgy nem kell a csekély bevétel x%-át a külsős kiadónak fizetni.

2020. okt. 26. 10:21
 3/4 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm, sokat segítettetek :)
2020. okt. 26. 10:32
 4/4 Nagy László Miklós válasza:
68%
Minden képpen, ahogy írják is, Mo-n nem érdemes könykiadással próbálkozni egy kezdő írónak. A kiadók nem (!) szállnak bele egy könyv kiadásának költségeibe, nagyon sokat próbálkoztam én is ennek utána járni. De még így sem úszod meg: szakforító, lektoráltatni érdemes . Ezek is plusz költségek. Könyv - borítót vagy magad készíted el, ha értesz hozzá, ha azonban nem, akkor ez is kiadás. Ne kapkodd el, nézz utána mindennek.
2020. nov. 18. 02:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!