Nagyon jó családi társasjátékok?
Ticket to Ride
Century Fűszerút
Aranyásók (saboteur)
Bang
Carcassone
Szia!
Több szász játék jöhet szóba (ha csak a toplisták legjobbjait és a a nagyon felpontozott játékokat nézzük), viszont ahhoz, hogy megtaláld a megfelelőt, ezeket a kérdéseket kell megválaszolnod:
Hány fővel játszanátok?
Magy vagy angol nyelvű kell hogy legyen a játék, vagy mindegy?
Egymás ellen vagy egymást segítve, esetleg egy mindenki ellen játszanátok?
Tematikus játékot akartok-e, és ha igen, akkor mi az, ami szinte az egész családot érdekelheti?
Egyszerű, gyors vagy összetett, több időt igénylő játékot szeretnétek-e?
Olcsó (1500-4000ft-os), átlagos (5000-12000ft) vagy drágább 15000ft+ társasjátékot vennétek?
Ha ezeket megírnád nekünk (vagy csak a nagyját) sokkal pontosabban tudnánk ajánlani.
Addig is a Boardgamegeek toplistáit/legjobb helyezettjeit ajánlanám, mint ahogy a következő linken magad is láthatod: [link]
Illetve a magyar és angol youtube videóik alapján azokat, amik megtetszenek, a következő youtube csatornáktól:
Dice Tower, Mit Játsszunk?, A kocka el van vetve,
Watch It Played, Shut Up & Sit Down
3-4en játszanánk. Egymás ellen.
Nyelvfüggetlen . Egyszerű , gyors.
Olcsó
Akkor amiket a aug. 5. 23:53 válaszoló ajánlott, remek választások, és kiegészíteném olyannal, mint az:
Exploding Kittens (kártyavédőt mindenképp javaslok)
Sushi Go!
Fedőnevek
Ha egyszerű, gyors, olcsó legyen, akkor a kulcsszó nem is annyira "családi játékok" hanem inkább "partyjátékok" lesz.
Saját bolti készlet legyen, vagy elég lenne megtanulni néhány olyannak a játékszabályait, amik franciakártyára is "adaptálhatóak?".
-Imagine (Ha a Dixitet vagy az activity jellegű játékokat szerettétek, ezt is imádni fogjátok: egyszerű, gyors, kreatív)
-Quirkle (Ezen nőttem fel, 8évesként és 16-ként is szerettem, amilyen egyszerű a szabály annyi benne a lehetőség. Tipikusan olyan játék, ami valahogy senkinek nincs meg, de mindenki hallott már róla, így könnyű barátokat is bevonni.)
-Cluedo, Ticket to ride (Ha kicsik a gyerekek, nagyon ajánlom mindkettőt, jópár évig szeretni fogják.)
- Ha szeretnétek egy tanulósabb játékot is nekik, akkor ajánlom a Fáraó kódot: 3 szám felhasználásával és a négy alapművelet segítségével kell számokat kirakni.
-Pandemic (A legizgalmasabb játék, amivel valaha játszottam: a csapat összefogva játszik a társas ellen. Vírusok ellenszereit kell kifejleszteni, miközben a járvány azaz a játék több módon felül tud kerekedni rajtunk. Micsoda aktuális játék haha...)
-Carcassone, Catan, Rizikó (Ezek ismertebbek, tipikus területszerzős játékok, én mindenképpen a Carcassonét ajánlom, ez a legkönnyedebb és talán a legolcsóbb.)
Kártya alapú játékok:
-Sínen vagyunk (rövid kis kárytajáték, nem lehet nem szeretni)
- SET (dooble-hoz hasonló, csak több benne a lehetőség.)
- Dragon (gyönyörű szép a játék, tele van váratlan fordulatokkal)
Nem ismerlek Titeket és nem tudom hány évesek a gyerekek, de ha ezek a játékok szembe jönnek veletek, nyugodtan ajánlom: Azul, Egy okos húzás, Bang, Jumb, Mars terraformálása, Cubo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!