Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Milyen családi társasjátékot...

Milyen családi társasjátékot ajánlotok?

Figyelt kérdés

Az jutott eszembe, hogy mivel szeretünk esténként családilag társasjátékozni, egy új játék jó ajándék lenne karácsonyra az egész családnak. Viszont valami komolyabb, felnőtteknek is érdekes játék kellene, mivel én 14 vagyok, a bátyám 18, szüleink pedig már 40-esek.

Szóval milyen játékot ajánlotok???

Előlre is köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 3. 21:43
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem ilyenre még mindig a Monopoly a legjobb. A klasszikus Monopoly természetesen. :)
2014. dec. 3. 21:55
 2/6 anonim válasza:
51%
Én is imádom a Monopolyt de sztem az fiataloknak való igazán bár embere válogatja!Amire én gondoltam az a Tabu vagy az Activity! Sokat játszottunk mi is ezzel a két társassal és a nevetés az garantált volt! :)
2014. dec. 3. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Valamilyen kvízjáték, pl. a Honfoglaló táblás változata.
2014. dec. 3. 22:04
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Nálam a "Police 07" vagy más eredeti verzióban "Scotland Yard" az örök klasszikus.
2014. dec. 3. 22:26
 5/6 anonim ***** válasza:
42%

Ne! NE Monopolyt, ne Scotland Yardot, ne Activityt, ne Honfoglalót.

Nézz körül a komoly, modern társasjátékok között a boardgamegeek.com-on, de keresgélhetsz a JEM magazinban, az lfg.hu társasjátékos fórumában, lacxox blogjaiban, meg még sok helyen, itt például majdnem az összes épkézláb magyar nyelvű beszámoló megvan a társasjátékokról.

[link]

Ha angolul tudtok, a lehetőségek végtelenek, de magyar kiadású vagy nyelvfüggetlen társsok között is nagyon sok jót találhattok már.

Hogy konkrétan ajánljak is párat: ott van a 7Wonders, az Agricola, mostanában jelent meg magyarul a Puerto Rico, kooperációs játékok közül a Pandemic vagy angol nyelvtudás esetén a zseniális Robinson Crusoe, esetleg a Forbiden Desert vagy a Lords of Waterdeep, de a lehetőségek kvázi kimeríthetetlenek. Ne a hipermarketekben keresgélj, társasjáték szakboltokban. Bár a Carcassonne-nal manapság sem lehet nagy bakot lőni, ha más nincs:) De semmiképp sem Honfoglaló, Monopoly, Gazdálkodj okosan és társai legyen.

2014. dec. 4. 07:19
 6/6 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!! Főleg az utolsónak, megnézem ezeket az oldalakat. Köszönöm :)

2014. dec. 4. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!