Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » A 'térdepelj kukoricára'...

A 'térdepelj kukoricára' mondás mit jelent?

Figyelt kérdés
Hoxa.hu-n a vallomásoknál szokott lenni)

2020. júl. 30. 22:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudtam, hogy ezt mondásnak használják manapság, viszont régen büntetési mód volt, olyan, mint a sarokba állítás, csak itt a gyereknek térdelnie kellet, térde alatt száraz, kemény kukoricaszemekkel, hogy nyomja neki.
2020. júl. 30. 22:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Oo, értem, nagyon köszönöm!

Nem használják amúgy mondásnak (tudtommal) csak nem tudtam hogy írjam

2020. júl. 30. 22:28
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A bünti kellemesebb formája, ha csak szemben a fallal, sarokba állítottak, és meg sem mozdulhattál 10-20 percig.

Keményebb volt, ha nem állnod, hanem térdelned kellett.

És ha még kukoricát is raktak a térded alá, egész biztosan megjegyezted, milyen csínytevés miatt kaptad. :)

2020. aug. 6. 21:12
 4/4 anonim ***** válasza:
Ennek egy vadabb változata volt az egyik tesitanárnő módszere. Bordásfal elé szórta ki a kukoricát, egy szál bugyiban/alsógatyában kellett rátérdelni. Kezeket a magasba, odakötözte a bordásfalhoz, bünti alatt időnként ráhúzott egy jó nagyot a delikvens meztelen combjaira vagy fenekére egy pálcával. Az ember az élete leghosszabb fél óráját tölthette ott, ha nem vitt felszerelést. Aztán meg versenyeztünk, direkt nem vittünk cuccot, óra elején izgulva vetkőztünk neki, ki bírja ki sírás nélkül. Az osztály legnagyobb hangadója az, aki az első percekben meg akart halni, végigordította.
2021. nov. 30. 07:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!