Milyen fent maradni egy teljes éjjel?
Szerintem az égvilágon semmi különös nincsen benne.. :D
Ugyanaz, mint nappal csak éppen sötét van.. ha átesel a 'holtponton' , onnantól kezdve már álmos se nagyon leszel egy ideig.
Tényleg nincsen benne semmi különleges. Az előző válaszadó jól leírta.
Én nekem ha éppen laptopozok akkor ez eléggé könnyű.
24 órát fenn lenni nem nagy dolog. Ha előző nap nem fáradtál el nagyon, akkor valószínűleg csak valamikor hajnal előtt ásítozol kicsit de reggel nem fogod különösebben kimerültnek érezni magad. Ha a másnapot is ébren töltenéd, akkor valószínűleg lesz majd egy komolyabb holtpont, és este jól fog esni végre aludni egy nagyot.
Persze ha még nem hagytál ki egy alvást sem, érdekes lehet, pláne ha nem otthon töltöd, hanem szabad ég alatt (akár a természetben, akár városban sétálva). Bár ezt inkább nyáron, most kevésbé kellemes. :)
Kb. 48 óra után kezdenek komolyabb tünetek jelentkezni, a 72 óra már elég kemény. Egy idő után nagyon belassulsz, dekoncentrált, feledékeny leszel.
Nyilván attól is függ, mi miatt maradsz fenn egész éjjel, de számomra minden ilyen alkalom különleges hangulattal bír, annak ellenére, hogy legtöbbször otthon végzett munka miatt kell éjszakáznom.
Éjfél után, egy óra felé észre lehet venni, hogy lassan elcsendesül körülötted minden és mindenki, és ez a békés állapot kb. négyig-fél ötig így is marad. Nyáron, nyitott ablaknál vagy a szabadban még a levegő is érezhetően más éjjel, hajnalban, mint nappal, plusz ekkor a természet is más hangokkal vesz körül. Ilyenkor az emberi agy is máshogy gondolkodik, valószínűleg a napfény hiánya, a sötétség miatt.
Ha közben pl. rádiózol, feltűnhet, hogy nem nagyon beszélnek, csak a zene megy folyamatosan, ugyanakkor telefonon is egyre kevesebben keresnek. :)
Aztán lassan pirkad, és a napfelkeltével együtt zökkenek vissza a megszokott életbe. Másnap pedig mindig olyan érzésem van, hogy most valahonnan jó sok extra időt "kaptam".
Fáradtság, ásítozás van, de sokkal rosszabb lenne, ha pl. mikor 4-5 óra körül végzek, lefeküdnék egy-két órára. Tudom, mert mindkettőt próbáltam. Inkább délután alszom pár órát, vagy este hamarabb fekszem. Ja, és ezeken a napokon ha tehetem, nem vezetek.
Vagyonőrként mondom, hogy a 24 óra nekem megse kottyan. Utána álltalában alszok 7 órát.
Nem nagy dolog.
A gond akkor van, ha valaki esetleg szív/érrendszeri beteg. Magas vagy alacsony vérnyomás esetén sem ajánott.
Gyárban vagyok vagyonőr. A 12 órában dolgozó munkások, úgy vedelik azt a ló.ugy energia italt mint a vizet. Na ennek semmi értelme.
Termoszban 2 adag kv sokkal értelmesebb.
Semmi nagy dolog nincs benne.
Csak sötét van és totális csend.
Számomra legnyugisabb órák az alkotáshoz.
Ugyan úgy telnek a napok, órák csak más időbeosztásban vagyok, mint a legtöbb ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!