Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Nejlon húros gitár vagy...

Nejlon húros gitár vagy fémhúros gitár jobb egy kezdőnek? Pengetovel vagy anélkül?

Figyelt kérdés

Hobbi szinten akarok csak gitározni, de erre nem tudok válaszolni. Ezt találtam neten, ezen jár az agyam, hogy megvenném:

[link]

2019. szept. 7. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyikkel lehet kezdeni, az alapján válassz, hogy melyik hangja tetszik. Azt pedig, hogy pengetővel, vagy anélkül, majd időközben eldöntöd. Engem kb megszórt pengetőkkel az illető, akitől a gitart vettem, színes, különböző vastagságúak, próbálgattam, melyik passzol nekem, melyik tetszik, aztán rajöttem, hogy egyik sem. Én kézzel pengetek femhúrost.
2019. szept. 8. 21:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi :)
2019. szept. 8. 23:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Az amit belinkeltél nejlon húros a jobb. Ezt mondom azok után hogy fémhúroson kezdtem el tanulni mert az tetszett elsőre és a zenesuliban lévő nejlonbhúros sokkalta kényelmesebb, teltebb hangú és jobban meg tudtam pengetni ujjal is. És pláne azzal a bontásokat főleg.
2019. szept. 9. 06:16
 4/7 anonim ***** válasza:

Az, hogy teltebb, azzal vitatkoznék, nincs olyan, hogy az egyik fajta jobb, mint a másik, csaak másmilyenek, és másra alkalmasak a legjobban, céltól is nagyon sok függ, hogy valaki mit, és hogyan akar tanulni.

Klasszikus zenei gitároktatást szeretne, vagy inkább könnyű zenei kurzust választana, netán autodidakta módon, és/vagy videókból tanulgatna...

2019. szept. 13. 07:16
 5/7 A kérdező kommentje:

Autodidakta, és nem tudom még. :D

Az, amit már próbáltam, az a Metallica - doesn't even natter száma volt. De már vagy egy éve :D szóval... Még nen tudom

2019. szept. 13. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:

Mármint úgy értem, hogy ezt szeretnéd művelni:

[link]

vagy ezt:

[link]

Az előbbihez alkalmasabb a klasszikus gitár (azaz nejlonhúros, vastag nyakú), az utóbbihoz pedig a westerngitár, bár utálom ezt a megnevezést :D (azaz fémhúros, vékony nyakú). Nem kötelező követni a szabályokat, nyugodtan akkordozhatsz kalsszikuson, és lehet jatszani klasszikus módon (fingerstyle ugyebár) fémhúroson is.

2019. szept. 14. 15:42
 7/7 anonim ***** válasza:
*De nem kötelező
2019. szept. 14. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!