Nejlon húros gitár vagy fémhúros gitár jobb egy kezdőnek? Pengetovel vagy anélkül?
Hobbi szinten akarok csak gitározni, de erre nem tudok válaszolni. Ezt találtam neten, ezen jár az agyam, hogy megvenném:

Az, hogy teltebb, azzal vitatkoznék, nincs olyan, hogy az egyik fajta jobb, mint a másik, csaak másmilyenek, és másra alkalmasak a legjobban, céltól is nagyon sok függ, hogy valaki mit, és hogyan akar tanulni.
Klasszikus zenei gitároktatást szeretne, vagy inkább könnyű zenei kurzust választana, netán autodidakta módon, és/vagy videókból tanulgatna...
Autodidakta, és nem tudom még. :D
Az, amit már próbáltam, az a Metallica - doesn't even natter száma volt. De már vagy egy éve :D szóval... Még nen tudom

Mármint úgy értem, hogy ezt szeretnéd művelni:
vagy ezt:
Az előbbihez alkalmasabb a klasszikus gitár (azaz nejlonhúros, vastag nyakú), az utóbbihoz pedig a westerngitár, bár utálom ezt a megnevezést :D (azaz fémhúros, vékony nyakú). Nem kötelező követni a szabályokat, nyugodtan akkordozhatsz kalsszikuson, és lehet jatszani klasszikus módon (fingerstyle ugyebár) fémhúroson is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!