Ajánlanátok animéket?
Olyat keresek ami komoly, esetleg egy kis humorral. Emelett story alapu és ne legyen benne filteres rész. Legyen egyértelmü a személyek/képességek ereje, legyen realisztikus pl: a Death Note (megvannak a hallálista határai), Attack on titan (realistikus cselekedetek, senki sem játszik hőst és logikus a döntés) és nem olyan mint a Naruto meg Boku no Hero Akadémia. Ami jó lenne az a horror, thriller, dráma, akció (nem észnélküli verekedés hanem valami stratégiai), kaland, ski fi vagy akár romantika is lehet. Ne legyen benne gyerekes karakter, mert az nagyon idegesitő... Vagy legyen csak ne szerepeljen sokat. Ja és legyen elfogadható grafika. Előre is kösz
19F
Itt van néhány anime, amik a minőségi kategóriába sorolhatók. Van rendes történetük, komolyabb témájuk és a karakterek sem egydimenziósak:
Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Kenpuu Denki Berserk
Parasyte -the maxim
Code Geass
Psycho-Pass
Death Parade
Steins;Gate
Cowboy Bebop
Zankyou no Terror
Made in Abyss
Claymore
Wolf's Rain
Fate/Zero
Samurai Champloo
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Cowboy Bebop
Ergo Proxy (bár ez szerintem nem könnyen érthető)
Amit az első írt, abból egyedül a Zankyou no Terror az, ami egyértelműen kihagyható.
Egyébként az Ergo Proxy sem nehezen érthető.
Esetleg a Re:Zero?
Bár abban van gyerekes karakter, de ettől eltekintve nagyon mély nyomot hagy az anime.. :D Brutál ami benne lezajlik.
A Re:Zero egy zseniális anime lehetne, ha nem shounenesítették volna el ennyire. A világépítés meg gyakorlatilag 0 benne, ami egy fantasynál elég komoly gond.
A 2-es válaszadó valóban minőségi animéket írt. A Steins;Gate-et akartam én is javasolni, szerintem a legzseniálisabb sorozat időutazáa témában, a Doctor Who-t is kenterbe veri.
Egyetértek, a Re:Zero valóban nem egy minőségi alkotás. Gyerekes, miközben görcsösen próbál komoly lenni. Tipikusan olyan darab, ami elhiteti a casual fanokkal, hogy milyen "mature", pedig egy átlag shounen, csak egy fokkal több vérrel és hatásvadászattal (lásd még Attack on Titan, Mirai Nikki, Tokyo Ghoul).
Időutazósdiban a Steins;Gate-nek és a Madoka Magica-nak nincs párja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!