Mit tudnátok ajánlani kezdő anime nézőnek?
Ha szereted a Narutot akkor biztos nézd meg ezt
Fullmetal Alchemist Brotherhood
zseniális anime :)
Azt, hogy elsősorban kezdd építeni/felfedezni az ízlésed az igazi klasszikusokkal, ne pedig a mai új és/vagy népszerű cuccokkal. Plusz, ha lehet, elsősorban ne a magyar közösségből várj tanácsot. Nagyon könnyen be tudod így zárni magad a kommersz animék közé.
Itt a 12-es válaszban össze van szedve egy kiadós lista regebbi és újabb, könnyed és filozofikus darabokkal egyaránt. Emiatt nagyon jó kiindulópont, mert az ismerkedésed egy változatos de minőségi listán keresztül teszed meg.
Ami hiányzik belőle, az a minőségi ecchik listája, de ha eleve nem az vonzott be, és mivel a neked a Naruto volt az első és egyetlen eddig, valószínűleg nem, az igény esetén pótolható később.
Ha a Naruto tetszett, akkor mindenképpen valami akció shounent keress, ezek hasonlók felépítésükben. A fent említett Fullmetal Alchemist Brotherhood nagyon jó, van benne dráma, vígjáték, akció és tényleg izgalmas, szóval csak ajánlani tudom.
Ha pedig nyitott vagy más fajta animék iránt, akkor próbálj ki különféle műfajokból sorozatokat, így megtudod mi érdekel és kialakíthatod a saját ízlésedet ezen a téren. Én pl. sosem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem a slice of life alműfajt és tapasztalatból tudom, hogy valakit halálra untat, ha 24 részen át azt nézi, hogy középiskolás gyerekek élik a mindennapi életüket, pedig engem ez jobban leköt, mint ha mágiával démonokat ölnének egy fantasy világban. Nem vagyunk egyformák, mindenki mást szeret nézni.
Látom csak a kiadós listát felejtettem el bemásolni:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..
Toradora
Tokyo Ghoul
No Game No Life
Boku no Hero Academia
Én ezeket ajánlom ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!