Az attack on titan nevű animének hogyan van olyan magas értékelése IMDB-n?
Ez nem jelenti azt, hogy igazuk is van. Beleolvastam. Tipikus shounen fanboyok szoktak így írni, hogy húúú így epic, úgy epic. Csak közben szó nem esik arról, milyen pocsékul vannak megírva a főszereplő karakterek, és milyen pocsék hatásvadászkeltő írói húzások vannak az animében.
Gondolok itt olyasmire, hogy pl. van egy jelenet, amit mit tudom én, nem fejeznek be a 10. részben. Majd visszautalnak rá a 18. részben, de úgy, hogy a jelenet már ki van bővítve. Mintha utólag hozzáírtak volna valamit. És ilyenekkel tele van az AoT.
A manga mentes az ilyenektől. A mangaka tudja, hogy hogyan kell ELREJTENI dolgokat egy jelenetben úgy, hogy az olvasónak ne essen le első olvasásra a dolog. Ellentétben az anime íróival, akik nem elrejtik a dolgokat a néző elől, hanem nemes egyszerűséggel kiveszik ezeket, majd utólag visszaírják.
Egy totál átlag, klisés battleshounen az AoT sajnos, pedig a végére kibontakozó sztoriban sokkal, de sokkalta több volt. (olvasom a mangát)
Az Attack on Titan alapból nem rossz, a legnagyobb baj vele, hogy NAGYON shounen.
Eren egy hatalmas klisé, de még abból is az eltúlzott fajtából - attól, mert valaki forrófejű, még nem kell, hogy teljes mértékben mellőzze a logikus gondolkodást.
Vagy amikor volt valami próba még az anime eleje felé, és Eren durván leszerepelt rajta, aztán persze kiderült, hogy nem az ő hibája volt. Természetesen, hisz az lehetetlen, hogy valamiben egyszerűen csak rossz legyen a drága főszereplő.
A másik pedig, hogy annyira nevetséges az az írói húzás, hogy direkt a lehető legbrutálisabb múltat adják a főszereplőknek, pusztán azért, hogy sajnálni lehessen őket. Gyilkolászás, a szeme láttára ölték meg az anyját, satöbbi, minden rémség amit csak el tudsz képzelni. Miért? Mert miért ne. Minél véresebb, annál jobb, hisz a jó karaktereknek mindig rossz gyerekkora volt. Ez eddig oké, viszont ha egy karakter amatőr módon van megírva ÉS még a múltja is extrém rossz, az a legunalmasabb klisét idézi elő.
A legtöbb sorozatnak aránytalanul magas értékelése van az ilyen oldalakon.
Az IMDB-n kifejezetten sokat nyom a latba az, hogy mennyire elvetemült a rajongó bázis. Az elvetemült rajongók imádják a 10-est nyomogatni a reálisabb 7-8-9 helyett. A fiatalokra kifejezetten jellemző, hogy 1-est vagy 10-est adnak, kevés helyet hagyva az átmenetnek.
Az aot pedig egy népszerű anime, amit nagyon sokan szeretnek. Nem túl meglepő.
Mivel, aki nem nézi nem szavaz. Aki meg annyira megnézte már, hogy szavazzon, az valószínű azért maradt a sorozatnál, mert tetszett neki.
tadaaa
Köszönöm a válaszokat, hasonlóképpen vélekedek én is.
Az 5-ös válaszadót nem tudom, miért kellett lepontozni, látszik, hogy a magyar animések is mire tartanak igényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!