Animék, amiket mindenképp látnom kell?
Nemrég kezdtem csak el animéket nézni (nemrég... tavasszal) és kíváncsi vagyok, hogy ti miket ajánlanátok nekem! Mi az az anime, ami mondhatni már-már alapműveltség, vagy aminek olyan sztorija, ill. karakterei vannak amik/akik valamiért nagyon megfogtak titeket, vagy egyszerűen csak jól el lehet vele ütni az időt? Jöhet bármi, mindenevő vagyok!!
Amiket eddig láttam/elkezdtem és tetszettek (a teljesség és a szuperpontos helyesírás igénye nélkül):
Kamisama Hajimemasita, Haikyuu!!, Naruto, Naruto Shippuuden, Death Note, Attack on Titan, Nanbaka, Aoharu x Kikanjuu, 3D Kanoju Real Girl, Noragami, Toradora, Fullmetal Alchemist Brotherhood, Vampire Knight...
Most hirtelen ennyi jutott eszembe... Előre is köszönöm a segítséget, és ha megtennétek, hogy egy fél mondattal megírjátok, hogy miről szól az ajánlott anime, vagy csak a kategóriáját, esetleg ha nincs befejezve azt... Persze, ezek nélkül is hálás leszek!
Plastic memories:
Van egy srác aki elkezd egy cégnek dolgozni amely androidokkal foglalkozik. Minden ott dolgozó kap egy párt akivel be kell gyűjtenie az androidokat akik már hamarosan elromlanak. A srác egy Isla nevű visszahúzódó lány androidot kap párba. Kettejük közt elkezd alakúlni valami, de sajnos a lánynak már nincs sok ideje hátra hogy őt is begyüjtsék és kitöröljék az emlékeit.
Ao járunk ride:
A főszereplő lány alsó középiskolában utálta a fiúkat kivéve egyet. Ez a fiú meghívja őt a tüzijátékra viszont nem megy el a megbeszélt helyre. Később kiderül hogy elköltözött és egészen felső középiskoláig nem találkozik vele. Amikor viszont találkozak és rájön hogy ki is ő valójában, rá kell ébrednie hogy a fiú nagyon megváltozott.
Emellett a régi barátait otthagyja mert rájön hogy nagyon különböznek. Viszont szerez új barátokat.
Mivel eddig láttál kb. kettőt vagy hármat, amit mindenképp látni érdemes, illetve további 2-3-nál többet nem is ajánlottak:
3-gatsu no Lion
Akira
Aria The Animation
Ashita no Joe
Ayakashi: Japanese Classic Horror
Azumanga Daioh
Baccano!
Bakemono no Ko
Bakemonogatari
Black Lagoon
Cardcaptor Sakura
City Hunter
Claymore
Cowboy Bebop
Death Parade
Eureka Seven
Eve no Jikan
Fate/Zero
Final Fantasy VII: Advent Children
Fushigi no Umi no Nadia
Gankutsuou
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Ginga Eiyuu Densetsu
Ginga Tetsudou 999
Gintama
Great Teacher Onizuka
Gyakkyou Burai Kaiji
Hadashi no Gen
Haibane Renmei
Hajime no Ippo
Hellsing Ultimate
Hibike! Euphonium
Hokuto no Ken
Hunter x Hunter (2011)
Ima, Soko ni Iru Boku
Jin-Rou
JoJo no Kimyou na Bouken
Juubee Ninpuuchou
Juuni Kokuki
K-On!
Kaleido Star
Kareshi Kanojo no Jijou
Katanagatari
Kaze no Tani no Nausicaä
Kenpuu Denki Berserk
Kidou Keisatsu Patlabor
Kino no Tabi: The Beautiful World
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
Kyou kara Ore wa!!
Little Witch Academia
Lupin III
Made in Abyss
Mahoutsukai no Yome
Maison Ikkoku
Major
Manie-Manie: Meikyuu Monogatari
Mawaru Penguindrum
Memories
Mimi wo Sumaseba
Mobile Suit Gundam: The Origin
Mobile Suit Gundam: The 08th MS Team
Mononoke
Mononoke Hime
Monster
Mousou Dairinin
Mushishi
Nana
Neon Genesis Evangelion
NHK ni Youkoso!
Ookami to Koushinryou
Paprika
Perfect Blue
Princess Tutu
Psycho-Pass
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Ranma ½
Redline
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Tsuioku-hen
Sakamichi no Apollon
Sakigake!! Cromartie Koukou
Samurai Champloo
Seihou Bukyou Outlaw Star
Seikai no Monshou
Sen to Chihiro no Kamikakushi
Sennen Joyuu
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
Slam Dunk
Steins;Gate
Super Dimension Fortress Macross
Suzumiya Haruhi no Yuuutsu
Tengen Toppa Gurren Lagann
Tenkuu no Escaflowne
Texhnolyze
Toki wo Kakeru Shoujo
Tokyo Godfathers
Tonari no Totoro
Top wo Nerae! Gunbuster
Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensai
Trigun
Uchuu Kaizoku Captain Herlock
Uchuu Senkan Yamato 2199
Versailles no Bara
Wolf's Rain
Yuu☆Yuu☆Hakusho
Zetsuen no Tempest
Ez így ha minden igaz 106 film és sorozat, amiből biztosan maradt ki egy-s-más, de elég jól lefedi az alapműveltséget. Ha olyat keresel, amit látni 'KELL', akkor nagyjából ezek azok. Aztán van még jó néhány, amit nem kell, de érdemes, de ha indokolható tempóban haladsz, egy jó másfél-két évig ezzel is el leszel.
Köszönöm szépen, ment az zöld kéz mindenkinek! Akkor majd, 1,5-2 év múlva jelentkezem ;)
Uuuu és Milán, a Parasyte-ot épp most néztem végig és egyszerűen imádtam!!! Köszönöm a tippet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!