Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Animék, amik megváltoztatták...

Animék, amik megváltoztatták az életed/ máshogy láttad tőlük a világot?

Figyelt kérdés

Sziasztok^^

Van olyan anime ami számotokra megfelel a kérdésemnek?

Egy ideje már nem találok olyan animét, ami nagy hatással lenne rám... nem tudom, hogy ismeritek-e azt az érzést, amikor megnéztetek egy animét / csak egy részt, és majd kiugrottatok a bőrötökből izgatottságotokban, vagy azt, amikor egy animét annyira szerettetek, hogy úgy éreztétek, nem lesz még egy ilyen. Na ezekhez hasonlókat keresnék :D

Nem tudom, hogy mennyire érthető amit írtam, de akinek már tapasztalta az valószínűleg érteni fogja^^

Légyszi a fura, nem ide illő, goromba kommentektől kíméljetek, már többször volt szerencsém találkozni ezzel a jelenséggel :D

Köszi minden válaszolónak előre is ^^

2018. okt. 31. 21:19
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm ^^
2018. nov. 3. 17:44
 22/29 anonim ***** válasza:
91%

Félig tudok a kérdésre válaszolni, ha ez is megteszi. Nem gond?

Szóval olyat, ami megváltoztatott volna... közvetlenül nem volt ilyen hatás. viszont az anime kultúrával való ismerkedés nagy hatással volt%van rám. (Létezik persze a gagyitól a zseniálisig különféle színvonal, és persze életkortól függően is.)

Olyanokat sorolok, melyek jelentős művészi, és/vagy pszichológiai, és%vagy filozofikus kifejezőerőt sugároznak számomra, pl elgondolkodtatóak, katartikusak, egyéniek, elvontak stb:

- Kokoro connect (13 rész),

valamint a Kokoro connect michi random (4 résznyi ova folytatás, nagyon lényeges folytatása)

Felnőtté válásról szól, ehhez némi parapszichológiát alkalmazott az író, amely segíti a 18 körüli szereplőket a másik ember szemével láttatni a világot, kezdve a viccesebb ecchi szituktól az élethelyzetek megoldásán át az empátiáig. Nyomasztó hangulatú anime annak ellenére, hogy az első 1-2 részben az ecchi van túlsúlyban. Mégis megmozgatja az ember lelkét, és elgondolkodtató is. A "Michi Random" című 4 részes OVA folytatásban csúcsosodik ki a megelőző 13 rész.

- Furi Kuri (6 részes minisorozat) :

elvont humorú anime, a maga korában tudtommal semmi se hasonlított hozzá igazán, azóta se láttam ilyen jellegűt. Nem rendkívüli, viszont egyedi, és érdekesen szürreális, hangulatos anime. Nagyon stílusfüggő, megosztó anime lehet szerintem: vagy halálra unja az ember, vagy imádja. Kezdő animésként nem tudtam megbirkózni vele, ezért nem erőltettem. Egy évre rá újranéztem és élveztem.

Sorolok néhány érzelmileg emelkedett animét, hasonló zeneszerzők és grafikai stúdiók alkotásai, hasonlóan érzelemdús mind:

- Air

- Charlotte

- Clannad

- Angel Beats

Hasonló jellegű ezekhez az alábbi is:

- Orange

Más.

- Elfen Lied

Megosztó anime, sokan félreértik a brutalitása miatt (ami pedig korántsem öncélú). Nagyon együtt lehet érezni a gyerekkorában megkínzott Lucy/Nyuu személyiséggel (meghasadt tudatú). Bár ez nem mentség a tetteire. Aki a felszíne alá néz, megmozgatja a lelkivilágát.

- Gunslinger Girl

Csak az első évadát ajánlom grafikailag és pszichés szempontból is.

Részben hasonló benyomásaim vannak erről, mint az Elfen Lied esetén. Itt is traumatizált (és agymosott, elmeprogramozott) kislányokról van szó, akik időnként mégis kislányos önmaguk (két gyilkolás között).

- Arashi no yoru ni (2D-s MOZI változatára gondolok)

Állatszereplős, viszont komoly témájú, társadalomkritikus, és a barátság témáját is érinti, a szokatlan felvállalását, valamint az emberi előítéletességről elgondolkodtat. Katartikus anime.

- Planetarian - Chiisana Hoshi no Yume (minisororozat) :

A "Hoshi no hito" animével 80%-ban megegyezik, de én inkább a "Chiisana"-t ajánlom, már csak a többlet 20%-a miatt is, na meg mert ez van kibontva érzelmileg és történetvezetésben inkább. (A másik egy vázlatos és más módon kiegészített verzió.)

Van-e lelke az androidoknak.

Katartikus anime.

Az utóbbi anime is jól példázza a tipikus japán kontrasztos kifejezésmódot. Szándékosan unalmasnak láttatják az anime elejét az alkotók, hogy aztán szíven üssön.

2018. nov. 3. 20:32
 23/29 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat írtál :3 Természetesen nem gond, sőt, örülök neki. :D Köszönöm^^
2018. nov. 4. 12:33
 24/29 Adalady válasza:
61%

Naruto,

Suki-tte li na yo

Kimi ni todoke

Kuroko no basket

2018. nov. 10. 11:18
 25/29 Zsiráf40 ***** válasza:
61%

Kaleido Star soha ne addjam fel ,mi az amit elértem az életemben és mik az álmaim

Welcome to the NHK a depresszió leküzdhető bármennyire is úgy érzed hogy nem nekem ez a 2 anime volt a legnagyobb hatással

2018. nov. 12. 20:20
 26/29 anonim ***** válasza:
72%

Szia!

Nekem sok volt. Talán azért, mert már rengeteget láttam. De azért vannak átfedések a leírt kategóriákban.

Itt is vannak:

Amik a világnézetem változtatták meg egy kicsit, vagy csak elkezdtem filozofálgatni (ami hidd el, tőlem messze áll):

- Attack on Titan

- No. 6 - talán ez volt a legkomolyabb. Valamiért nagyon át tudtam érezni.

- Btooom!

- Grisaia

- K-project

- Koe no Katachi

- Psycho-Pass

Amik az életre tanítottak:

- Barakamon

- Bakemono no Ko

- Your name.

- 5 Centimeters per Second

- The Garden of Words

- Koe no Katachi

- Nanbaka

Amikben ott volt a mesevilág, amit imádok (tündérek, istenek, mondák,...stb.) és az az érzés, hogy ott egy tökéletes világ van, amiben én szívesen élnék:

- Hotarubi no Mori e

- No game, no life

- Aang, az utolsó levegőidomár (+ Korra) - Az utóbbi azért van zárójelben, mert annak már más volt a világa. Szeretem, de az előző történetszálat és karaktereket sokkal jobban. És tudom, ez nem számít animének, de nem akartam kihagyni.

- Minden Ghibli film

- Noragami

- Natsume Yuujinchou

Amik egyszerűen csak szuper izgalmasak voltak és nem akartam, hogy végük legyen:

- Ao no Exorcist

- Boku no Hero Academia

- Dia no Ace - bár ennél az egyik karakter miatt is (Miyuki Kazuya - nagyon vicces, nagyon szeretem)

- Fairy Tail

- Shokugeki no Souma

- Free!

- Haikyuu!

- K-project

- Kami-sama Hajimemashita

- Kuroshitsuji

- Kuroko no Basuke

- Magi 3 évad és Sinbad kalandjai

- Tegami Bachi

Amiken egész este tudtam röhögni:

- Ouran High School Host Club

- Danshi Koukjousei no Nichijou

- Gekkan Shoujo Nozaki-kun

- Gin no Saji

- Gugure! Kokkuri-san

- Inu x Boku SS

- Kaichou wa Maid-sama

- Kuragehime

- Nanbaka

- Ore Monogatari!!!

- Osomatsu-san

- Saiki Kusuo no Psi Nan

- Soredemo Sekai wa Utsukushii

- Wotaku ni Koi wa Muzukashii

Ezeken inkább sírtam már, mint röhögtem. Feldobták a rossz napjaimat, amikből sajna sok volt.

Amikben igaz szerelmet/szeretetet éreztem (ami nagyon jó érzés, mivel igazából még nem tapasztaltam ilyet, legalábbis az előbbit XD):

- Hotarubi no Mori e

- Doukyuusei

- Hyouka

- Hal

- Joujou Romantica

- Sekai-ichi Hatsukoi

- Kami-sama Hajimemashita

- Kanojo to Kanojo no Neko

- Ghibli filmek

- Sakamichi no Apollon

- Yuri!! on Ice

- Koe no Katachi

- The Garden of Words

- Your name.

Még szerintem párat kihagytam, de már így is elég hosszú a lista (még ismétlések nélkül is).

2018. nov. 12. 21:19
 27/29 anonim válasza:
61%

Undefeated Bahamut Chronicle - szorakoztato es titokzatos

B-Gata H-Kei - szarra rohogod magad

Yuuna and the haunted hotspring - szarra rohogod magad es jo a fohos

2018. nov. 13. 00:03
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Bungou stray dogs :D
2019. márc. 5. 19:55
 29/29 anonim ***** válasza:

Banana Fish

Megható, komoly hangvételű anime. :) Minden részén összeszorul az ember szíve.

2019. ápr. 3. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!