Animefanok! Ti mit ajánlotok egy kezdő fannak?
Tudom hogy ha beírom akkor kiad egy csomót,de én arra vagyok kíváncsi hogy ti melyikeket szeretitek.
A válaszokat előre is köszönöm!
"És az AA-n a 8-9-re értékeltek azért elég jók."
Az AA-s értékelésekből úgy 0.5-1-et érdemes levonni általában... MAL-on több ember értékel, és ott sokkal reálisabbak is a pontszámok. De a MAL-os pontszám sem szentírás!
Nem, nem az. De az AA-val ennél a fél-egy pont levonásnál sokkal bonyolultabb a probléma. Akármennyit vonsz le a pontokból, semmilyen szinten nem irányadóak, mivel a sorozatok 90%-a be van pontozva 8 és 9 pont közé, az értékelések teljesen el vannak inflálva, nem érzékeltetnek semmilyen minőségi különbséget.
Egy skálán, ahol 1-től 10-ig lehet pontozni a Sword Art Online pontosan ugyanolyan jó, mint a Ghost in the Shell: Stand Alone Complex, a Sekirei pontosan ugyanolyan jó, mint a(z eredeti) Kino no Tabi, a Charlotte ugyanolyan jó, mint a Haibane Renmei, a Rakudai Kishi no Cavalry pedig jobb ezeknél mind.
Ezen az sem változtat, ha 20 pontot vonunk ki az értékelésekből. Az AA egyszerűen a legalja weabook gyűjtőhelye. Nyilván te is ilyen vagy, ezért ez nem zavar.
"Az AA egyszerűen a legalja weabook gyűjtőhelye. Nyilván te is ilyen vagy, ezért ez nem zavar."
Ez ugye nem nekem szólt? Én nem az a 61%-os vagyok, aki beszólt neked az imént :)
Én a 21-es számú kommentet írtam, és írtam is, hogy a MAL sem szentírás, de még mindig reálisabb pontszámok vannak ott, mint AA-n. Az itthoni animekultúra amúgy is el van kicsit "torzulva", főleg a tömeganimék meg a tucatshounenek a menők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!