3-gatsu no Lion
Gin no Saji
Kino no Tabi: The Beautiful World
Higashi no Eden
Phantom: Requiem for the Phantom
Ginga Nagareboshi Gin
Air Gear
Barakamon
Usagi Drop
Ping Pong The Animation
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Eureka Seven
Kiznaiver
Gosick
Hinamatsuri
Sayonara Zetsubo Sensei
Kaleido Star
Nodame Cantabile
Mawaru Penguindrum
Sankarea
Wolf's Rain
Tudtommal ezek nem számítanak mainstream-nek, és mind jó.
Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!
Shoujo Shuumatsu Ryokou
Hoozuki no Reitetsu
Alice to Zouroku
ACCA 13-ku Kansatsu-ka
Demi-chan wa Kataritai
Lupin the Third: Mine Fujiko to Iu Onna
Lupin the IIIrd: Jigen Daisuke no Bohyou
Lupin the IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon
Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou
Kokkoku
Sora Yori mo Tooi Basho
Flip Flappers
Hakumei to Mikochi
Mitsuboshi Colors
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
Tsuredure Children
Isekai Shokudou
Princess Principal
Vatican Kiseki Chousakan
Angolmois: Genkou Kassenki - most fut
Dorei-ku The Animation
Hisone to Masotan
Shoukoku no Altair
Garo: Vanishing Line
To Be Hero
Flying Witch
Mi a kevésbé ismertség mértéke?
Az ilyen kérdésekkel azért vagyok bajban, mert idelistázhatnék jó pár dolgot, amiről tényleg szinte a kutya nem hallott, az átlag animésnek viszont még sok klasszikus is kevésbé ismertnek számít, pusztán mert nem néznek olyat, ami nem "jó grafikás" (2010 előtti és/vagy nem digitálisan animált).
Na de hogy legyen is valami, olyanok közül szemezgetek, ami még Myanimelisten sem éri el az 50 ezer listázást. Ez a világ legnagyobb nemzetközi animés közössége, ahol az igazán ismert és népszerű cuccok egymillió környékén járnak.
Ayakashi: [link]
A sokkal inkább ismert és elismert Mononoke tiszteletbeli, illetve az utolsó történeten keresztül történeti előzménye.
Bastard!! [link]
Egy igazi trash sorozat, ami ezen minőségében kifejezetten szórakoztató.
Cyber City Oedo: [link]
Időről időre fel-fel mereng a neve elfeledett klasszikusként. Igazság szerint egy tesztoszteronban úszó 80-as éveket idéző cyberpunk akciósorozat.
Gunsmith Cats: [link]
Riding Bean: [link]
Ugyanannak a franchisenak két történetileg össze nem kapcsolódó adaptációja. Sokkal lazább, vígjátékosabb akció.
Karakuri no Kimi: [link]
Egy kis történelmi/fantasy horror-akció. Enyhén kommersz, de kissé méltatlanul ennyire elfeledett.
Kidou Senkan Nadesico: [link]
A mecha műfaj egy korai parodisztikus kritikája.
Kyou kara Ore wa!! [link]
Great Teacher Onizuka "before it was cool".
Zipang: [link]
Világháborúba modern hadihajóval vissza-időutazós. Sajnos befejezetlen, de méltatlanul ismeretlen.
Soukou Kihei Votoms: [link]
Nagyjából a Gundam-mel és Macrossal egy korú mecha franchise, ami nem tudta magát annyira kinőni.
Nasu: [link]
Realisztikus két részes bringás anime. Ha nem nagyon izgat a sport, valószínűleg elunod. Kb. ugyanez lett a Giant Killing halála is.
Mamono Hunter Youko: [link]
A japán Buffy a vámpírok réme. Kicsit több cicivel, de messze a kora előtt járó minőségű animációval.
Kyuuketsuhime Miyu: [link]
A japán Angel cicik nélkül és kevésbé előremutató vizuális prezentációval, de sokkal hűbb folk-horror.
The Cockpit: [link]
Három rövid történet a 2. világháborúból. Én igazán csak egyet tartottam jónak, de az az egy megéri.
Tetsuwan Birdy: [link]
Testcserés sci-fi akció.
Köszönem a rengeteg animét! :)
(a tokyo ghoult és angel beatst láttam már, de tetszettek)
A tényleg kevéssé ismert animék lepontozva 20% alá, az ismertek és a 2 évnél újabbak meg 70%⁉️
👌🖕✌️
Haha... Az én ajánlataim fele 2010 előtti, vagy akár több mint 10 éves. (Nem mintha egy anime azért lenne jó, mert régi. Ez csak egy ostoba "pretentious weeb" szöveg.)
És ha körülnézel a magyar animés közösségben, rájössz, hogy ebben az országban tényleg nem számítanak ismertnek. A magyar anime-kedvelőkhöz viszonyíts. #1 voltam.
Tsuritama
Gin no Saji
Zankyou no Terror
Mawaru Penguindrum
Ore no Kanojo to Kanojo no Neko
Katekyo Hitman Reborn
Saiki Kusuo no Psi Nan
Barakamon
Hanasaku Iroha
Honobono Log
Sakamichi no Apollon
Tonari no Seki-kun
Senyuu
Isshuukan Friends
Ore Monogatari
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!