Milyen mangát/animét ajánlotok egy 10 évesnek?
A kishúgom egyre jobban érdeklődik a mangák és az animék iránt, és én vagyok az egyetlen a családban aki járatos ebben. Viszont, amit én olvasok/nézek az tele van vérrel, erőszakkal, nem neki való poénokkal, és miegymással... (Tokyo Ghoul, Mirai Nikki, Attack on Titan, és még pár kevésbé ismertebb).
Milyen animét/mangát ajánlanátok neki?
Ne legyen benne:
-vér
-erőszak és túlzott agresszió
-szexuális utalás
(A kishúgom nagy Star Wars rajongó, illetve mutattam neki egy epizódot a Fairy Tail-ből, az tetszett neki, de nem tudom mennyire neki való...
És a Tokyo Ghoul intrója is bejött neki, de azt majd ha kicsit idősebb lesz. :) )
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Kaleido Star
Lovely Complex
FMA Brotherhood
Fairy Tail
Noragami
Amúgy a Mirai Nikkit, Attack on Titant is mostanában kéne beiktatni neki, mert ezek tipikusan olyan animék, amik egy 10-13 évest lenyűgöznek, viszont egy ennél idősebb már inkább gyerekesnek tartaná őket.
Én most leszek 16, de az Attack On Titan es a Mirai Nikki nagy kedvencem. (*-*)
Nem baj, akkor gyerekes vagyok. XD
A Miraculous-t szokta nézni, nagy rajongó! :)
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek ment a zöld!
Akkor ezek között keresgélek neki valót! :)
n is szeretem a Mirai Nikki-t, mert 13-14 évesen, kezdő animésként láttam először, és akkor nagyon megfogott benne ez az "akció-horror-románc" dolog. De ettől még gyerekes marad, és a 10 éves kishúgod se szerezne tőle lelki sérülést, ha megnézné, sőt inkább élvezné.
Ami jó lehet, ha a húgod inkább a harcos/akció dolgokat preferálja (amit simán el tudok képzelni róla, nem minden fiatal lány shoujo-fan):
- Hunter x Hunter (2011) (Hasonló a Fairy Tail-hez. Ugyan van benne egy drámaibb "évad" is, de a sorozat bő fele vidám és kalandos, plusz ami még előnyös lehet, hogy a főszereplők kb. ugyanolyan idősek mint a tesód (12 évesek).)
- Assassination Classroom (Nálam ez szintén az élvezhető de gyerekes kategória, a húgodnak biztos tetszene és még újat is tudna mutatni neki.)
- Soul Eater (Tipikus shounen-harcos anime, szexuális utalás van benne 1-2, de egyáltalán nincsenek eltúlozva, ez az anime is tipikusan kiskamaszoknak lett kitalálva.)
Ha mégis inkább lányos beállítottságú:
- Sakurasou no Pet na Kanojo (Ideális választás, ha szereti a barátságról, iskolai életről szóló dolgokat, némi románccal.)
- Shigatsu wa Kimi no Uso (A vége szomorú, de egyébként romantikus, zenés, és vannak benne vidám pillanatok is.)
- Toradora! (Szintén iskolás, romantikus.)
És amik garantáltan tetszeni fognak neki, akármilyen az ízlése:
- Chihiro szellemországban
- A vándorló palota
- Laputa - az égi palota
- Kiki a boszorkányfutár
- Totoro
- Hoarubi no Mori e
- Kimi no Na wa.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Végül az Attack on Titan junior high-t mutattam meg, nagyon tetszett neki. Lehet nem sokára a rendes animét is megmutatom.
De előtte ezek közül még mutogatok neki párat! :)
Mindenkinek ment a zöld! :)
Fruits Basket
Karin
Mermaid Melody
Save me Lollipop
Shaman King
Kuroko no Basuket vagy bármelyik sport anime...
Fullmoon wo sagashite
Sailor Moon
Garasu no Kamen
Helló, Sandybell!
Nyakigláb Apó
Kaleido Star
Prétear
Ashita no Nadja
Inuyasha (Hát, ha Attack on Titant akarsz nézetni vele, akkor ez semmi ahhoz képest...)
Maya a méhecske
Csizmás Kandúr
Slayers
Most komolyan, remélem nem akarsz Attack on Titant nézetni egy 10 évessel! Az egy korhatáros történet, még te is épphogy benne vagy az elfogadható korban...Akár hiszed akár nem, óriási különbség van egy 10 éves és egy 16 éves között, szóval ha nem akarod a húgodat egy életre megnyomorítani, a következő legalább 5 évre feledtesd el vele az a sztorit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!