Ha animéről van szó, miért szokták egyből kifújolni a (főképp ecchi-s) hárem animéket?
Többet is láttam, van olyan ami a kedvenceim között is van.(pl. Highschool DXD)
Nem védeni akarom, az ízlés sokat számít, de egyfajta durva, lehúzó általánosítást érzek ennél a műfajnál és az okát nem értem.
Tényleg ennyire undorító, botrányos lenne?
"Te most komolyan azt akarod megmagyarázni, hogy a Highschool of the Dead jobb, mint a Nanatsu no Taizai, mert amíg Meliodas nem fogdossa elég "egyedi" módon a csaját, addig a HotD főszereplőjének olyan pózban kell gyilkolásznia a zombikat, hogy közben az arcában van a csaj lufimelle?"
Hát, ha ennyire le akarod egyszerűsíteni a dolgot, akkor azt.
"És szerinted egy olyan animét nem kéne komolyan venni, amiben a történet egy zombiapokalipszisben játszódik, ahol a főszereplők 5 centire vannak a biztos haláltól?"
Akkor a Shaun of the Dead és a Zombieland is szar film, mert leállnak idétlenkedni egy zombiapokalipszis közepén. Az Airplane! is szar film, mert leállnak idétlenkedni egy folyamatban lévő repülőgép-katasztrófa idején. A diktátor? Kelly hősei? Operation Petticoat? Tehát ha valahol valami fenyegeti a szereplők életét, akkor arról csak komoly filmet lehet csinálni, különben szar. Szólj erről a filmiparnak is, mert több ezer kilométernyi celluloid szalagot pazaroltak el ilyesmikre.
"A Nanatsu no Taizai az ecchi része ellenére is élvezhető, mert nem gusztustalan és abszolút oda nem illő módon van a képünkbe tolva a szexualitás."
Abszolút oda nem illő módon tálalja. Le is írtam miért. Ráadásul mindent elmond, hogy annak ellenére kell élvezni, nem azzal együtt.
"Bullseye, ebbe nagyon jól beletaláltál, főként a mennyiséggel van gondom. És ez baj?"
Addig nem, amíg nem titulálod amiatt szarnak, mert nem fekszik a látatlanban belőtt elvárásaidnak. Attól, hogy valami nem olyan, mint amit nézni akartál, nem lesz rossz. Ha egy zenével kapcsolatos animét akarok megnézni és elindítom valamelyik idol sorozatot, fel kéne háborodnom, hogy nem a zene áll a fókuszban, ahelyett, hogy aszerint értékelném, ami?
"azt sem ha szükségtelenül túlszexualizálnak valamit."
Az, hogy szükségtelen-e vagy sem, a kontextus és az alkotói cél dönti el, nem a mennyiség.
"Ha csökkentenék a lewd jelenetek számát, és olyasmi feszültségoldó helyzetekben használnák fel, mint például a fürdős jelenet, akkor nem bánnám."
Na a fürdős jelenet tökéletes példája annak, amikor épp az a sorozat is klisésen és öncélúan használja a fan servicet. Komolyan attól lenne jobb az egész, ha klisésebb és öncélúbb lenne, amikor az első hozzászólásod szerint pontosan ez a legnagyobb hiba, amit a műfaj elkövethet?
"Lehet, hogy a HotD eleve nem a legjobb példa, mivel nem egy túl komoly hangvételű anime, viszont szerintem pont az ecchi/fanservice miatt nem az."
Megint csak. Mert hogy komolynak kellene lennie? Az anime baja az, hogy egy másikat akartál megnézni? Akkor eltévesztetted a házszámot.
"Zárójelben megjegyezném, hogy én kevertem a Kill la Kill-t az Akame ga Kill-el."
Jó, ezt inkább eltitkoltam volna. Az egyik legjobb példa a pocsék fan service használatra.
Itt most tényleg kezdem úgy érezni, hogy az alapprobléma, hogy nem egy klisés cukilányos gimihárem slice-of-life cuccba sikerült beleakadni, mint például a Haganai. Gyakorlatilag szembefordultok mindennel, amit kezdetben állítottatok. Szerintetek attól lenne jobb a sorozat, ha olyan megoldásokat alkalmazna, amit utáltok? Ekkora disszonanciát okoz nálatok, hogy nem a szokásos környezetben játszódik és nem a szokásos klisékből építkezik? Minél jobban magyarázzátok, annál több az ellentmondás.
"In all seriousness, this is one of the worst anime I've ever seen. Here is one of those anime that really struggles to understand what its trying to be.The mindless sex and violence, which is what it is, is constantly being undercut by one of the worst harem anime plots I've ever seen. Character development is minimalist to say the least, and every time it tries to make a character even remotely interesting, it's undercut by how silly the whole thing is. One minute a girl is talking about how she's afraid of her inner, violent, dark side, and the next she's riding on the roof of a van wearing nothing but underwear and an apron while holding a katana.
This anime accomplishes virtually nothing. It fails at being hentai, it fails at being harem, and it doesn't add anything to either genre or any other. Would not watch again."
Ez a rövid leírás mindent elmond a Highschool of the Dead-ről, és az téged minősít, ha egy ilyen, még a középszerű szintet sem megütő dolgot kiáltasz ki "jónak", mert szerinted "érdekesen" és "nem klisésen" tárja az ember szeme elé a fanservice-t.
"Itt most tényleg kezdem úgy érezni, hogy az alapprobléma, hogy nem egy klisés cukilányos gimihárem slice-of-life cuccba sikerült beleakadni, mint például a Haganai."
Nagyon nem. Annál világosabban, ahogy az előbb írtam már tényleg nem tudom. Engem nem érdekel milyen módon használják fel az ecchit, számomra az egy kelletlen tartalom. Nekem az élvezeti értéken csak ront, ha minden részből 5perc azzal megy el hogy kocsonyacsöcsök és bugyivillantások töltik ki a képernyő 90%-át. Ily módon minél kevesebb, annál jobban felel meg az igényeimnek.
Ha a műfajok közt az ecchi is meg van jelölve, akkor egy lutri az egész, hogy mit kapok, amikor megnézem. Vagy kapok egy alapvetően komolyan vehető művet, ahol a nyugis részeknél ellőnek néhány klisét, vagy kapok egy fanservice által totálisan elbagatellizált művet. Én nem ezt keresem az animékben. Van az a számomra tolerálható tartalom, ami miatt még nem válik élvezhetetlenné és megéri megnézni.
Ahogy azt az imént említettem a HotD kapcsán, hogy nem a mű hibája, hogy nem jön be, az ugyanúgy igaz a többire is. Ismétlem: én nem a szexualitást meg a perverziót keresem az animékben. Ha pedig azt mondom, hogy kerülöm az ecchit, mert a túlnyomó többsége nem felel meg az elvárásaimnak, akkor az arcomhoz vágod, hogy nekem beszűkült a gondolkodásmódom, meg prűd vagyok, holott én megadtam az esélyt a műfajnak.
A meztelenséget és az ecchit szinte kizárólag fanservice-ként használják fel. Teljesen öncélú az egész, annyi a lényege, hogy eyecandy legyen. Nagyon kevés kivétel van, pl az Elfen Lied nyitójelenete, érdekesmód ott nem voltak medicinlabda méretű zselécsöcsök, mégis elérte a kívánt hatást.
"Jó, ezt inkább eltitkoltam volna."
2. ilyen megnyilvánulásod volt. Értelmes emberként nem gondolom úgy, hogy el kéne titkolnom miket kedvelek, mert képes vagyok felfogni, hogy ez más számára nem mérvadó. Ha már itt tartunk kérlek, írd le a szerinted 5 legjobb ecchit.
"Az anime baja az, hogy egy másikat akartál megnézni?"
Egyértelműen kijelentettem, hogy nem az anime hibája. Ha nem jut el az agyadig, azzal én nem tudok mit kezdeni.
2 leírás, rengeteg téma és műfajmegjelölés, mégis képtelenség előre leszűrni, hogy én egy zombiparódiát, vagy egy komolyan vett alkotást fogok-e látni. Többet és más helyen pedig nem vagyok hajlandó olvasni egy animéről, mert nem egyszer előfordult, hogy erős spoilerbe futottam.
Az írásod alapján értelmesnek tűnsz, de most azt látom, hogy meg sem próbálod felfogni azt amit írok, és minden áron rám akarsz cáfolni. Abban pedig nagyon nem fogsz tudni kijavítani, hogy én mit szeretek és miért.
U.I.: Ha az animéket képes vagy ennyire kritikus szemmel nézni, remélem az is feltűnik, hogy valahányszor rosszat mondok a műfajról mindig ott van a "szerintem, számomra, nekem, az én szememben" stb. kifejezések is. Nem titulálok, és nem bélyegzek meg semmit.
2.es kérdező, ne keverd a High School DxD-t a High school Of The Deadel. Mert ez engem nagyon zavar. Még csak nem is hasonlít a kettő.
Highschool Of The Dead:Zombi invázióról szól ahol pár tini összeáll hogy megőljék a zombikat.
High School DxD: Angyalokról, bukott angyalokról és legfőkép Démonokról a perverz Issei-vel az élén.
Légyszi ne keverjétek a kettőt Pls.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!