Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A Naruto sorozat ugye nem mese?

Zsanettkl kérdése:

A Naruto sorozat ugye nem mese?

Figyelt kérdés

Èn egy óriàsi Naruto rajongó vagyok.

Ès èn tudom hogy a Narutó az nem mese..

De az osztàlytàrsam meg van győződve rolla hogy az egy mese

Ès azzal piszkàl àllandóan hogy èn mesèt nèzek.

Szerintetek is mese?

Vagy ez most hogy van?

Segítsetek kèrlek

15L

2018. jan. 29. 19:26
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
#19: Teljesen jogos, most az animéről volt szó, a manga teljesen kiment a fejemből.
2018. jan. 30. 10:51
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Először is:az anime lényegében mese,japán animációs rajzfilm bárki bármit mond.De mutass be neki valami vérengzős animét,lássuk arra mit mond.

Másodszor is:mit érdekel mit mond valami idióta? Én még 20 évesen is megnézek pl nosztalgia miatt egy Bátor a gyáva kutyát,Ed edd és eddyt stb amik ténylegesen mesék. Lekell szarni ki mit mond.A normálisak nem szólnak meg ezért.

2018. jan. 30. 10:59
 23/29 1112 ***** válasza:
Szerintem lényegében mese. Egy rajzolt, szórakoztató, izgalmas dolog. Azt nem tudom, hogy történet szempontjából mennyi igaz alapja van,de szerintem ez alapvetően egy kitalált sztori. Nem is tudom, minek sértődsz meg rajta, ha lemesézik. Én is szeretem a Narutót amúgy, de ha ezt, vagy bármelyik másik animét lemesézik, nem sértődök meg rajta, nem kezdek el ezen rugózni, mert tényleg mese. A Mézga család is például mese. Régen a meséket nem csak gyerekek számára készítették; hanem úgy mindenkinek. Hát, mindenkinek aki szereti.:) Szóval szerintem igen, a Naruto mese, de nincs vele semmi baj, szerintem helytálló lehet ez a megnevezés is. Most nemtom, mit kell rajta pattogni:D Ne húzd föl magad rajta. Amúgy én nem tudom, amikor el kezdték cenzúrázatlanul, kivágatlanul meghagyva adni, akkor mennyire volt véres, tehát az ilyen harcokból kifolyólag akkor nyilván nem a legkisebb gyerekeknek készült. Hát ilyen harcosat ők akkor minek nézzenek? Szóval énszerintem az animék mesék, de jó mesék, meg vannak, amik nem kifejezetten a legkisebb korosztályt célozzák, meg nem annyira nekik való; hanem valami komolyabb, keményebb; de attól még énszerintem mesének mese, és nincs ezzel semmi baj, hogyha valaki így utal rá. Totál el tudom fogadni. Ami rajzolva van, és nem feltétlenül felnőtteknek készül, az simán mese! De amúgy én például 25 éves vagyok, és mindenfélét megnézek; szóval szerethetik a felnőttek is a meséket. Ne feszengj ezen. Gyerekek számára szórakoztató, kitalált, rajzolt tartalom. Nekem ez a mese:D De egyébként, ha akarod, akkor definíció kérdése is lehet tényleg; mert vannak, akik kizárják, hogy az anime az mese lenne. Az anime mese, de engem ezzel nem lehetne sértegetni. Amikor megint rákezdi, akkor mondjad neki, hogy igen, mese, ozt akkor mi van?:D Szóval nekem amúgy az anime az meg a japán animációs filmet jelenti, és teljesen belefér a mese kategóriába, tekinthető annak, mert ugye lényegében az. Komolyan nem értem, mit kellett ezen kiakadnod, hogy mesének nevezte:D Ha egyszer tényleg mese:D Mesének mese, de ez nem sértés, és nem tekinthető számomra degradálásnak. Csak az igazat mondta, ennek(igaznak) pedig nem kell, hogy fájjon. Szóval szerintem simán lehet meseként definiálni a Narutót. Szóval meg amúgy a definíciókat valahogy úgy mondta egyik tanárunk, hogy úgy kezdjük: behelyezzük egy fölérendelt fogalom alá. Pl "A Naruto az egy olyan mese, ami" És simán be tudom rendezni a mese címszó alá. Nekem ez nem okoz gondot, problémát. Butaság ezen veszőni, hogy most mese , vagy nem. Nekem "Az anime is egy olyan mese, amely..." Szóval nekem az mese!!:)
2018. jan. 30. 11:06
 24/29 anonim ***** válasza:
13%
Az anime nem mese mert a mese főként gyerekeknek való de ez különbözik mert az anime az felnőtteknek el illetve tiniknek való és nem egy 5-6 éves kisgyereknek mert ha a Narutot egy kislány/kisfiú nézi akkor nem értene semmit belőle de ha egy tini vagy felnőtt nézné teljesen értene mindent és amúgy is a Naruto folytatásában azaz a Naruto shippuudenben már “durvább” harcok vannak és véres részek de ez a sima Narutoban is van és ha ezt nézné egy kisgyerek az eléggé rossz lenne gyengén mondva
2018. jan. 30. 14:18
 25/29 anonim ***** válasza:
78%
Nem mese, hanem Emese. ;)
2018. jan. 30. 14:25
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Mese az nem valóság alapú, kitalált történet. Gyakorlatilag bármilyen formában előfordulhat, akár élőszereplős film, színházi előadás, könyv, zene, képregény...

Naruto egy animált sorozat (nos eredetileg manga). Japánok ezt a műfajt animének nevezik. Tehát a Naruto manga és anime formájában is mese. Viszont, ha beülök egy moziba és megnézek egy horrort, akkor is mesét nézek.

De ezen ne akadj fenn, hívd animének.

2018. jan. 30. 14:47
 27/29 anonim ***** válasza:

# 21 - es! Nagyon örülök, hogy ilyen jól reagáltad le, kicsit féltem, hogy bántóan írtam, de ezek szerint nem. Köszönöm, hogy reagáltál rá! :)

2018. jan. 30. 15:43
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogyan értelmezzük a mesét. Ha a mese azt jelenti, hogy kitalált történet kitalált szereplőkkel, akkor a Naruto mese. Ebben az esetben függetlenül attól, hogy rajzolt/animált vagy sem, a legtöbb történet, amelyik valami természetfeletti elemet tartalmaz, mese. Ennek megfelelően az olyan animék, amelyek 100%-ban a valóságot írják le, nem mesék. Ha mese alatt a gyerekeknek szóló rajzfilmeket értjük, akkor a Naruto nem mese. Részben a hossza miatt(a kisgyerekek 100 rész után már azt se tudnák, hogy mi van), részben a tartalma miatt. Egyébként szerintem a legtöbb szülő egy 10 éven aluli gyereknek nem is engedné, hogy nézze, ha tudja, hogy miről szól, illetve nem tartja mesének a rossz értelmezésnek megfelelően. Szóval az, hogy mese-e, attól függ, hogyan értelmezed. De én is azt mondom, hogy ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak. Ha téged mégis idegesít, akkor két opció van.

1. Kérdezd meg, hogy akkor ők miket néznek! Biztos lesz olyan, aki olyat mond, hogy fetrengeni fogsz a röhögéstől. :D

2. Mondd meg nekik, hogy nézzék végig a Corpse Party-t éjszaka, egyedül! Aztán ha nem hiányoznak másnap álmatlanság miatt, akkor elismerik majd, hogy attól, mert rajzolt, még nem mese, illetve, hogy ha lemeséznek valamit, akkor egyértelműsíteni kéne, hogy miért is az. :D

2018. jan. 30. 19:44
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kit érdekel ki mit gondol meg hogy piszkál, ha tetszik nézd. Én közel 20 évesen nézem a Family Guy-t, Sout Parkot, Amerikai Fatert, Texas Királyait, stb. Szard le . Ezek is mesék. Family Guy-t még az 55 éves apám is nézi és röhögünk rajta. Ennyi.
2018. jan. 31. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!