A Naruto sorozat ugye nem mese?
Èn egy óriàsi Naruto rajongó vagyok.
Ès èn tudom hogy a Narutó az nem mese..
De az osztàlytàrsam meg van győződve rolla hogy az egy mese
Ès azzal piszkàl àllandóan hogy èn mesèt nèzek.
Szerintetek is mese?
Vagy ez most hogy van?
Segítsetek kèrlek
15L
Először is:az anime lényegében mese,japán animációs rajzfilm bárki bármit mond.De mutass be neki valami vérengzős animét,lássuk arra mit mond.
Másodszor is:mit érdekel mit mond valami idióta? Én még 20 évesen is megnézek pl nosztalgia miatt egy Bátor a gyáva kutyát,Ed edd és eddyt stb amik ténylegesen mesék. Lekell szarni ki mit mond.A normálisak nem szólnak meg ezért.
Mese az nem valóság alapú, kitalált történet. Gyakorlatilag bármilyen formában előfordulhat, akár élőszereplős film, színházi előadás, könyv, zene, képregény...
Naruto egy animált sorozat (nos eredetileg manga). Japánok ezt a műfajt animének nevezik. Tehát a Naruto manga és anime formájában is mese. Viszont, ha beülök egy moziba és megnézek egy horrort, akkor is mesét nézek.
De ezen ne akadj fenn, hívd animének.
# 21 - es! Nagyon örülök, hogy ilyen jól reagáltad le, kicsit féltem, hogy bántóan írtam, de ezek szerint nem. Köszönöm, hogy reagáltál rá! :)
Attól függ, hogyan értelmezzük a mesét. Ha a mese azt jelenti, hogy kitalált történet kitalált szereplőkkel, akkor a Naruto mese. Ebben az esetben függetlenül attól, hogy rajzolt/animált vagy sem, a legtöbb történet, amelyik valami természetfeletti elemet tartalmaz, mese. Ennek megfelelően az olyan animék, amelyek 100%-ban a valóságot írják le, nem mesék. Ha mese alatt a gyerekeknek szóló rajzfilmeket értjük, akkor a Naruto nem mese. Részben a hossza miatt(a kisgyerekek 100 rész után már azt se tudnák, hogy mi van), részben a tartalma miatt. Egyébként szerintem a legtöbb szülő egy 10 éven aluli gyereknek nem is engedné, hogy nézze, ha tudja, hogy miről szól, illetve nem tartja mesének a rossz értelmezésnek megfelelően. Szóval az, hogy mese-e, attól függ, hogyan értelmezed. De én is azt mondom, hogy ne foglalkozz vele, hogy mit mondanak. Ha téged mégis idegesít, akkor két opció van.
1. Kérdezd meg, hogy akkor ők miket néznek! Biztos lesz olyan, aki olyat mond, hogy fetrengeni fogsz a röhögéstől. :D
2. Mondd meg nekik, hogy nézzék végig a Corpse Party-t éjszaka, egyedül! Aztán ha nem hiányoznak másnap álmatlanság miatt, akkor elismerik majd, hogy attól, mert rajzolt, még nem mese, illetve, hogy ha lemeséznek valamit, akkor egyértelműsíteni kéne, hogy miért is az. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!