Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Animések, help me?

Mommimo kérdése:

Animések, help me?

Figyelt kérdés

A probléma a következő. Van egy nővérem, akit sikerült rávennem arra hogy megnézzen egy animét. Pontosabban egyetlen rész egy animéből, és az alapján fogja eldönteni, hogy továbbnézi-e, és akkor lehetőségem lenne bevezetni őt az animék fenséges világába. A kérdés az, hogy melyik animének van olyan megfogó első része ami alapján azt mondja majd hogy tetszik neki?

Róla tudni kell hogy 16 éves, de rendkívül értelmes és kifinomult,szóval nehéz meggyőzni őt.

A válaszokért előre is rendkívül hálás vagyok!

2018. jan. 7. 22:04
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem nézzetek meg inkább egy anime filmet. Most új például a Kimi no Na wa, lélegzetelállító a grafikája, és érdekes története van.
2018. jan. 7. 22:34
 2/23 anonim ***** válasza:
30%

Hát ha annyira értelmes, akkor szerintem előtte emondhatod neki, hogy minden történet eleje lehet egy kicsit unalmas, amíg nem ismered meg a karaktereket, és nem indul be jobban a történet. Ez bármilyen filmnél ís így van, nem az első 20 perc a legizgalmasabb. Főleg, mivel a komolyabb animék általában nem epizodikusak, hanem a részek összekapcsolódnak és minden történetívnek van egy felvezezése. Egyébként feliratost fogtok nézni vagy csak a szinkronosba van benne?

Szinkronosan a Death Note-ot ajánlom kezdésnek vagy a Fullmetal Alchemist: Testvériséget

Felirattal sokkal nagyobb a választék. Mondjuk a Hunter x Hunter 2011-et ajánlom, bár itt is inkább a 3. résztől indul be igazán a sztori. Made in Abyss is jó, de itt is inkább a 3. résztől kezd igazán komolyodni. Boku no Hiro Akademia vagy Mob psyho 100, esetleg Nanatsu no Taizai, ezek is jók kezdésnek. De újra leírom, olyan nincs és nem is lehet, ami már az első résznél megváltja a világot. Én ha elkezdek egy animét, akkor minimum 2-3 részt megnézek belőle. Az első részeknél csak annyi az elvárásom, hogy minimálisan tartsa fenn az érdeklődésemet. Sok animet tudnék mondani, aminek az eleje nem tetszett, és csak többedszerre bírtam túllenni az első részeken, mára meg a kedvenceim. Konkrétan a 3 kedvenc animémből kettő ilyen volt (Gintama, Monogatari series).

2018. jan. 7. 22:36
 3/23 anonim ***** válasza:
37%
Nekem is a Death Note ugrik be az ütős kezdésről, és lehet hogy tetszeni fog a nővérednek az egyedisége miatt, viszont annak is megvan az esélye, hogy elriasztja a főszereplő személyisége...
2018. jan. 7. 22:52
 4/23 anonim ***** válasza:
74%

Majd írd le please, hogy mi lett az eredmény, mert érdekel. :)

Ha anime filmet néznétek, akkor a Koe no Katachi nagyon ütűs még.

2018. jan. 7. 23:35
 5/23 anonim ***** válasza:
54%

Nodame Cantabile Ha szereti a komoly zenét. Első évad szinkronos. indavideo.hu

Romeo X Juliet szinkronos. Animésítve indavideon megtalálható.

Death Note is jó lehet.

2018. jan. 8. 10:40
 6/23 anonim ***** válasza:
Még a Kaleido Star sokak kedvence volt. Szintén szinkronos indavideon megtalálható. Színpadi mutatványok. 1.részről nem lehet megítélni egy Aniét 1-4 vagy 6 részt látni kell hozzá.
2018. jan. 8. 11:06
 7/23 Durugy Andrea ***** válasza:
0%

Szerintem az assasination classroom 1.részét nézze meg.

De lehet akár a SAO is vagy valami csöpögős anime is

2018. jan. 8. 18:45
 8/23 Durugy Andrea ***** válasza:
Amúgy hajrá,hogy bevezesd őt az animék fenséges világába! :)
2018. jan. 8. 18:47
 9/23 anonim ***** válasza:

Azt se tudjuk, milyen a nővéred ízlése. Gondolom te sem, különben magadtól is volna már ötleted. Amit itt listáztam, abból lehet válogatni, de még ez sem fed le minden ízlésvilágot:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__filmek-sorozatok_..

Plusz akármilyen értelmes, azért egyetlen anime első része után eldönteni, hogy hogy fog viszonyulni egy egész médiumhoz, azért elég blőd elgondolás.

2018. jan. 8. 19:10
 10/23 anonim ***** válasza:

Így van, sorolj, légyszi, műfajokat, mi vonzza a nővéredet! Romantikus? Akció? Krimi? Filozofikus? Dráma? Misztikum? Scifi? Fantasy? Satöbbi...

Meg egyáltalán a nőiesebb, vagy a férfiasabb témák?

A rejtélyek?

Hétköznapi témák, vagy elvontabbak, absztraktabbak, netán tabutörő / "elborultabb" megoldások?

Vagy elsősorban a humorra utazik?

Az összetettebb, komplexebb műfajok / tartalmak, vagy a letisztultan egyszerű sztori / képi megvalósítás / művészi eszközök?

2018. jan. 8. 22:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!