Ti mennyire adtok a MAL (MyAnimeList) véleményére, plusz
milyen animéket tudtok mondani, amiket mindenki istenít,
de igazából remekül megindokolható, hogy rossz?
Semennyire. Új animéket általában ajánlani szoktak nekem, és ha nem tetszik az első két rész után, akkor abbahagyom.
Másik kérdésedre válaszolva: Sword Art Online.
2017. dec. 25. 18:42
A MAL értékelése valamennyire mérvadó, hiszen általában a tényleg jó animéknek van a legmagasabb értékelése (pl FMAB, Steins Gate), de például ott az Attack on Titan a kb 8,5-ös értékelésével és a hatalmas rajongótáborával, pedig egyáltalán nem egy tökéletes anime (rengeteg megindoklást találhatsz a neten, de ha van józan paraszti eszed és láttál legalább 20 animét, te is láthatod), és számomra még nem is volt élvezhető.
2017. dec. 25. 19:35
3/11 A kérdező kommentje:
Mindkettőt ismerem természetesen, inkább olyasmire gondoltam, mint a Shigatsu wa Kimi no Uso, Plastic Memories, Nisekoi. (Bár a másodikat még nem láttam, de azt is elég hatásvadásznak tartják, mint a Kimi no Usot, Nisekoiról meg tudjuk, hogy egy ezeregyedik klisés shoujo.)
Angel Beats!, Tokyo Ghoul, Elfen Lied, Ao no Exorcist, Akame ga Kill!, Highschool of the Dead, ezek felkapottak, de nekem nem tetszettek.
2017. dec. 25. 19:57
Én senkinek nem adok a véleményére. Én a kedvenc műfajaimnak megfelelő animéket keresgélek, ezeknek elolvasgatom a tartalmát, megnézgetem a képeit, és tetszik, belevágok. Értékelést egyáltalán nem nézek (én sem igazán szoktam szavazni), de az anime megnézése után elolvasok róla minden véleményt, amit csak tudok.
2017. dec. 25. 23:32
Párat, ami népszerű MAL-on de megindokolható, hogy rossz, vagy legalábbis nem ér fel a hype-hoz?
[link]
Hogy mennyire adok az átlag véleményre? Nagyjából semennyire. Mint följebb látható, rengeteg pocsék anime népszerű, 8.00 pont fölött sem sokkal kevésbé lutri, hogy valami jó-e vagy sem és 7.00 környékén vagy alatta is akadnak nagyon jó darabok.
2017. dec. 26. 09:06
Semennyire.
Túlértékelt, sőt borzalmas is pl.: Nisekoi
2017. dec. 26. 09:36
Akame Ga Kill-el mi a baj azt sem tudom....xD Kapunk egy csapatot ahol a srác kiemelkedik mint főszereplő és a végén beáldozza magát. Teljesen jó befejezés, az hogy közben a szemünk telement cicivel meg feszes combokkal hát na... :D
2017. dec. 26. 11:58
#8: Mi a baj vele? Pont ezek. Műdráma, kidolgozatlan karakterek, igénytelen történetvezetés (olyan karaktereket kéne sajnálnunk, akiket szinte nem is ismerünk és egyáltalán nincs bizonyítva, hogy a főszereplővel olyan bensőséges lett volna a viszonyuk), hatásvadászat a köbön, plusz még fanservice is, csak hogy még tovább romoljon a minőség.
2017. dec. 26. 17:25
A fan service önmagában nem rombol a minőségen. Az öncélú és tolakodó fan service, aminek nincs szerepe a cselekményben, csak megakasztja azt, hogy csöcsöket és seggeket lehessen mutogatni, az valóban rombolja a minőséget. Az Akame ga Killben ez van.
De számtalan anime van, még konkrétan fan service központúak is, amik ezt beépítik a cselekménybe, nem csak rádobálják, amiben eszköz, nem pedig cél, amiben a nők uralják szexualitásukat, nem pedig áldozatai annak, és amiben a fiúk nem irulva-pirulva próbálnak elbujdokolni vagy kiénezett állatként a nőre vetni magukat, ha meglátnak egy pár cicit vagy csak rátalál arra a módra, ahogy hatásosan teheti humor tárgyává.
2017. dec. 26. 18:05
Kapcsolódó kérdések: