Tudnátok mondani pszihógikus, chill animéket?
Eredetileg a bakemonogatarit néztem és nagyon tetszett benne az, hogy a lélektani elemeket àtvitte természetfelettibe. (Pl: amikor a rák elvette a lány súlyát az azt jelképezte, hogy a lány elnyomta az érzéseit).
Csak a sorozat sajnos átment hárembe.
Semmi bajom a szerelmi szálakkal, de nekem ez már sok volt. Szóval tudnátok mondani olyan animéket, ahol ezen van a hangsúly?
Ha nem írna senki sem konkrét animét és te sem találtál még, akkor nézd meg az alábbi linket, hát ha találsz olyat, ami megtetszik.
Szerintem a Mahou Shoujo Madoka Magicával és a Shinsekai Yorival tehetsz egy próbát.
(Amúgy a Monogatari Series csak látszatra hárem, mert a Bakemonogatari végétől kezdve az egyik lány Araragi barátnője lesz)
Mirai Nikki:
Kb. 23 részes ha nem zavar a vér és a Yandere lány akkor ez neked való
Death Note:
36 részes
Ha belenézel semmiképp se szinkronosan nézd hanem feliratosan
boku dake ga inai machi (krimi, lélektan, időugrás)
death parade (megítéltetés halál után)
elfen lied (disszociatív személyiségzavar)
grisaia no kajitsu (antiszocialitás, emberi érzelmek, lélekrajz)
gunslinger girl (traumatizált kislányok agymosása, elmeprogramozása terrorizmus elhárításra)
kimi ni todoke (asperger szindrómás lány szerelmi élete)
kokoro connect (13 rész, plusz a 4 special rész is fontos (inda)) (felnőtté válás, nyomasztó hangulat, jellemfejlődés, gondolatolvasás, testcserék, tabutörés, elgondolkodtatás, némi ecchivel és szerelemmel)
usagi doroppu (határeset, enyhén pszichologizáló: némi gyermekpszichológia, kisgyermeknevelés)
- ANIME MOZIK:
eve no jikan (lehet-e lelke az androidoknak?)
koe no katachi (siket lány megpróbáltatásai, átlagos srác lelki vezeklése)
planetarian - chiisana hoshi no yume (lehet-e lelke az androidoknak?)
tenshi no tamago (dark fantasy, nyomasztó, szürreális hangulat)
A death noteot meg a death paradeot lattam, mindketto iszonyatosan tetszett<333
Koszonom nagyon mindenkinek a valaszokat! Ha van meg otletetek kerlek irjatok;)
aku no hana (ink. a mangát ajánlom mert az animének nincs rendes befejezése)
flcl
kuuchu buranko
dead leaves
flip flappers
perfect blue
ezek mind kib*szott elvontak, szerintem tetszenének
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!