Szép estét! Tudnátok ezen pontoknak megfelelő animéket ajánlani?
A lényeg:
-hasonlóan legyen rajzolva, mint a Studio Ghibli filmek -legyen benne romantika, de semmiféleképpen ne iskolás szerelmi sztori legyen, mert azoktól agymenést kapok
-mindenképp komolyabb hangvételű legyen
-ne legyen benne se vámpír, szörny, szellem, semmi ilyesmi
-ne harcos anime legyen
Tehát a lényeg, hogy ne legyen gagyi a rajzolása. Lehet történelmi téma, normális, egyszerű története legyen. Semmi harc, háború.
Azt a kérdést nem én írtam, csak a kérdés felépítését kölcsön vettem, mert jól meg volt fogalmazva :)
Tehát, azt a kérdést nem én írtam, és ezáltal a kérdés sem ugyanaz, én más szempontok alapján keresek animét :)
"csak ilyenek érdekelnek kizárólag"
Biztos vagy te ebben? Jóformán még animét sem láttál (a gyerekkori Animaxnézést, mikor még kb. azt sem tudtad, mi az anime, nem nagyon lehet annak venni). Alapból kizárod az animék nagy részét azzal, hogy semmi fantasy nem lehet benne, azt meg végképp nem értem, miért baj, ha szerepel benne harc/háború. Téged csak a slice of life animék érdekelnek, ezek nagy része viszont iskolában játszódik és/vagy szerelmes. Azt sem tudom, mitől jobb az, ha a szerelmes párunk egy mondjuk gyorsétteremben ismerkedik meg egymással, nem pedig az iskolában.
Usagi Doroppu - 12 részes,
gyermeknevelésről szól.
De egyébként a helyedben nem vetném el eleve az iskolai helyszínt, mivel léteznek igen komoly animét, történetesen iskolai helyszínnel:
kokoro connect, 13+4 részes, komoly dráma a felnőtté válásról, nem nagy szerepe az iskolának, de egyébként iskolai szakkör tagjai a főszereplők. Bár olykor ecchi jelenetek megtörik a komor és komoly hangulatát. Ez hétköznapi, slice of life, viszont parapszichológiai elemek bonyolítják, de csak annyira, mint pl a Death Note-ot, és annyi pont jót tesz az animének.
boku dake ga inai machi - kb 12 részes krimi, és ennek is van köze iskolai légkörhöz, sőt, időugrás is jellemzi, de ettől függetlenül hétköznapi, slice of life. Ha tetszett neked a zseniális Death Note, akkor ez kötelező darab.
Bár a kokoro connect is, viszont az részben más jellegű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!