Kérlek írjatok ilyen Animéket (minél többet)?
A vándorló palota
Koe no Katachi
Nana
Cross Game
Kaichou wa Maid-sama
Itazura na Kiss
Sakasama no Patema
Sakurasou no Pet na Kanojo
Maison Ikkoku
Lovely Complex
Kamisama Hajimemashita
Toradora!
Gosick
Patema Inverted (nem konkrétan romatikus, de érezhető benne)
Clannad, Clannad After Story
Hotarubi no Mori e
Ha már anime mozi (egy részes),
akkor sokkal inkább a
5 centimeters per second
(Ez is, és a Kimi no nawa is Makoto Shinkai műve, ő egy remek alkotó, de a Kimi no nawa inkább középszerű, kamaszos alkotás lett sajnos.)
Nyitott vagyok a komolyabb romantika felé is ezért egy pár komolyabb műnek is örülök
És ne felejtsem köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek! :)
Oké, akkor néhány komolyabb josei jellegű (részben josei jellegű), romantikus:
Kokoro connect:
Shoujo/josei. 16 éves kortól javaslom. (A fiatalabbaknak nem szoktott "átmenni" minden a Kokoro c-ből.)
Igényes mű a felnőtté válásról, de a 13 résznyi évadot követő, azt folytató további 4 rész OVA special az, melyekben igazán kibomlik a helyzet, a szereplők jelleme (és a történet). Persze az előtte levő 13 részt is látni kell az értelmezéshez, és az is remek.
A jellemfejlődés a mű erőssége, és az, hogy érdekes módon ötvözi a hétköznapokat (slice of life) a mű a parapszichológiával: testcserék, gondolatolvasás. Mindez NEM öncélúan valósul meg, hanem a szereplők jellemfejlődésére hat. Japán szokásra persze megvannak az éles kontrasztok, ami tetszik még, jelen esetben a humor, és ecchi-re kontrasztként a komoly légkör, amely többségében felváltja a hangulatot, mely a szereplők gondolkodásmódjára serkentőleg hat, nehézségeket okozva számukra.
Van benne romantikus szál is.
Kuzui no honkai:
(nem hentai)
shoujo/josei.
Érzékletesen bemutatott, láttatott romantikus, érzelmes és erotikus mű a szerelem, a szexualitás árnyoldalairól: szerelmi sokszögekről, emberi értéktelenségről, aljasságról, "krrrválkodásról", érzéketlenségről, az érzelmes, értékes lélek akadályairól, korkülönbségről, visszaélésekről, megrontásról, felnőtté válásról.
Ha olyat írok, ami már szerepel felettem, akkor előre is bocsi.
-Aura: Maryuuin Kouga Saigo no Tatakai (film)
-Kokoro ga Sakebitagatterunda.(film)
-Kotonoha no Niwa(film)
-Tamako Love Story(film)
Kedves Kérdező, felsoroltam néhány filmet, de rájöttem, hogy inkább egyszerűbb lenne megosztanom a MAL (myanimelist) listámat és úgy sokkal könnyebben tudnál választani és esetleg más is talál magának újat. Betageltem minden animémet, így könnyebben tud(tok) keresgélni.
Kedves Cremaster, és többiek, akik régi animések, jóindulatból kérdezem:
Hogyan sikerül annyi sok időt szakítanotok animenézésre? :)
Olykor elámulok, hogy egyesek sok száz, akár ezer animesorozatot láttak már...
Nekem nincs rá időm, bár nem is vagyok egy nagy filmnéző, de azért apránként szívesen nézek pl animéket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!