Tudátok jó szinkronos animéket, vagy komolyabb de feliratos animéket mondani nekem?
Nem igazán szeretem az animéket de anno volt 1 amit megnéztem.
A lényege az volt, hogy volt egy pultos csávó, aki amolyan lelkeket küldött át a "másvilágra". Egy teszt keretében nézte meg hogy ki a gonosz és ki nem, viszont volt egy lány, aki végig ott volt mellette mert nem tudta hová is vigye őt.
Szinkronosan pedig a Lovely Complex volt meg ami hát... Ehh.
Elég nehezen tudnám meghatározni hogy milyen is amilyet nézni szeretnék, de talán a két példa jó volt hozzá. Amit viszont kifejezetten nem szeretnék, azok a harci animék. Pl. Naruto, DragonBall stb.
Szinkronos: Fullmetal alchemist
Death Note
Kaleido Star
Megaman (rockman.exe)
Feliratos:
Charlotte
Orange
Amit mondasz az a Death Parade. Tényleg jóféle.
Szerintem jók:
91 Days
Haibane Renmei
Fate/Zero
Seirei no Moribito
Natsume Yuujinchou
Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin
Psycho Pass- első évad
Gin no Saji
Black Lagoon
"Szinkronosan pedig a Lovely Complex volt meg ami hát... Ehh."
Ezért nem kell szinkronosan nézni. :) Én majdnem mindent felirattal nézek, annak idején is ,amikor elkezdtem a Lovely C-t - szinkronnal. Pontosan azt éreztem, mint te, hogy ezt a..khm...
Utána elkezdtem felirattal, mivel tudtam, hogy a japán szinkron többnyire zseniális, úgy általában az animék világában.
És a Lovely C az egyik nagy kedvencem lett. :) Ami romantikus vígjáték, szóval ha az nem eseted, akkor felirattal se fog tetszeni neked.
Ha shounen harcos kell, akkor Accel World, valamint k-project! :-)
Bocs, a "nem" szót most vettem észre, visszaolvasva újra a kérdésed! Ennek ellenére a k-projectet mint kevert műfajút ajánlom neked, bár része a harcosság, de a dragonball stb színvonal felett áll messze! Gyönyörű grafikával. És az Accel World is minőségi harcos, annak is része az emberi interakció, a humor stb.
De oké, akkor nézzük olyat is, mely mellőzi a harcot:
ao haru ride - szomorkás romantikus.
5 centimeters per second - szintén, bár ez pont nem sori, hanem egy részes mozi.
Gokukoku no Brynhildr - látszólag durva, de inkább kissé misztikus, kissé fantasy talán, nehezen tudom besorolni, nagyon színvonalas.
DearS - ecchi vígjáték, vannak megható pillanatok is benne. Női androidok kerülnek egy gimibe, akik más bolygókról érkeztek, de elsőként véletlenül egy kvázi "hibás" példány, aki ráadásul kissé khm... pikánsabb módon viselkedik (szolgál!), mint a többi, de szexmentes anime. (Ecchi, tehát pikáns humor.)
elfen lied - korhatáros, brutális, mégis lélektani dráma egyúttal, amnéziával, elmebetegséggel, kínzásokkal stb. Elgondolkodtató sorozat. Ez részben harcos is, ezt tartsd szem előtt, nem biztos, hogy neked bejön. Ha kiskorú vagy, meg eleve jobb, ha mellőzöd. Máskülönben magas színvonalat képvisel.
sakurasou no pet na kanojo - aszociális kamaszok kollégiumáról szó, vicces, kicsit érzelmes is, hétköznapi élet (slice of life műfaj).
erased - időutazós krimi a death note (amit itt már ajánlottak) mellett a másik zseniális krimit, amit eddig láttam.
kashimasi - shoujo ai, érzelmes, szerethető karakterekkel.
...Végül, de közel se utolsó sorban anánlom számomdra ezt is:
kokoro connect - a 13 részhez az évadot követő négy darab special ova részt feltétlen ajánlom hozzánézni, úgy teljes (inda). Felnőtté válásról szól, hétköznapi, némi 5 érzéken túli érzékelés félékkel.
#4 Szeretem ezeket az összetett és tényleg segítő válaszokat. Kapod a zöld kezet. :)
Amúgy nincs egy külön oldal/videófeltöltő hely ahol ezek fent vannak? Inadvideo-n kezdik a szerzői jog általi törléseket... A te felsorolásodból is van olyan amelyiket már törölték.
Cowboy Bebop
komolyan nem is értem, ki az aki ezt nem írja ha animét kell ajánlani.
Szinkoronos: Nana (elèg komoly a tartalma, persze vannak benne nagyon vicces jelenetek meg azok a fejek amiket tudnak vágni xddd )
Vampire Knight/Guilty (két évadja van) Szintén komoly tartalma van, viszont nagyon jónak találom, amikor megtudtam, hogy animében nincs 3.évad csak mangában eskü elkapott a sírás :D
Méz és lóhere (két évad ugyan az a cím asszem) Szintén komoly tartalom de ebben is vannak vicces jelenetek
Totoro: kisebbeknek szól
Chiricho szellemországban: szintén gyerekenek szánt mű
Kiki a boszorkányfutár: Szintén gyerekeknek íródott (két évaddal)
Kilari: Nem nagyon ismerem, de anno amikor még volt Animax néha barátnőm megnézette velem, úgy emlkészem ez is gyerekeknek szól
Romeo×Juliet: Még nem láttam a művet, viszont tudom, hogy szinkronos
Felíratos: Kanon (van benne némi harc de az igazán nem sok, tényleg az a nagyon minimális, nem is ez a sztori lényege, csak az a kisebb harc kell ahoz, hogy rájöjjenek az érzelmekre)
Clannad/After story : két évados, szintén vannak vicces jelenetek, de egy csomag zsepit érdemes bekészíteni (nem nagyon tudok sírni az animéken, inkább mélyen meghatódom, de ennél a műnél alig tudtam abbahagyni a bőgést)
Natsuyuki Rendezvous: kifejezetten josei anime, és baromi megható...vannak benne olyan jelenetek amin én szakadtam, de megkönnyeztem az utolsó részeket, meg amúgy is megható, top tizes listán a Nana után, azaz a második helyet foglalja el)
Ristorante Paradiso: ez ugyan nem valami túlságosan szomorú anime (vagy csak hozzám nem jutott el az érzés) de amúgy érdemes rászánni az időt, komoly tartolom van az animében...a grafika kissé érdekes, de inkább legyen egy rosszabb grafika mint egy rosszabb anime
Count and Fairy: az igaz, hogy van benne harc, és nem tudom miért de én se bírom az ilyen animéket de ezt nagyon élveztem. Persze nem a harcról szól, csak van benne de nem anyira sok. Megható, romantikus anime.
Anohana: Ez egy gyönyörű és érzelmes anime, ennél több jelzőt nem is tudnék mondani
Hotaburi no muri e : varázslatos egy anime. Egy részes, de ez rabul ejtette a szívem, top tizes listán marad örökre
Shigatsu wa Kimi no Uso: erre se tudok szavakat mondani, nagyon megható és érzelmes, határozottan megéri rá szánni az időt. Egyszerűen leírni nem tudom milyen is annyira jó.
Angel Beats: szintén egy nagyon megható anime, ebben viszont harc van, ami szinte az anime egyik jelentős alkotóeleme
Air: szintén egy megható, erős érzelmeket felhozó anime
Azt hiszem ennyi van ami kb olyan amit te írtál, a Nanát, a Vampire Knightot, a Méz és Lóherét, valamint a Natsuyuki Rendezvoust, a Clannadet,a Count and Fairyt, és a Hotaburi no muri e-t, a Shigatsu wa kimi no uso-t, meg az Anohanat végképp ajánlom, ha kell egy érzelmes és tartalmas élményt nyújtó anime ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!