Egy szülőnek milyen szinkronos animét mutatnátok meg?
Amit az en 58eves anyum megnezet (es tetszett neki) - pedig o is ugy volt vele h japan sz*r
- Szentjanosbogarak Sirja
- Cowboy Bebop
- Ghost in the Shell
- Final Fantasy filmek
- Laputa: Egi Palota
- Chichiro
- Mononoke Hime: A vadon hercegnője
Az utolsó kettő nem teljesen anime stílusú, hanem hibrid:
Hayao Miyazaki alkotásai, aki félig EU, félig japán stílusban alkot, alkotott.
Egyébként nem Chichiro, hanem ChiHIRO (szellemországban).
A Cowboy Bebop is erős EU hatást mutat.
Oké, végül is hibridekkel is el lehet fogadtatni valakivel a japán stílust, de ez félmegoldás.
Vagy animét mutatnak valakinek anime címszó alatt,
vagy ha nem egészen olyat, akkor keveréket fog kedvelni, az által már ismerős EU stílusok alapján.
Persze aláírom, kezdetnek nem rossz, az átmenethez... De ettől még NEM az aninéket fogja szereti. Érdekes a Cowboy Bebop, de "európaiasan érdekes". Nem annyira japános stílusú, hangulatú.
Hát, látom az utolsó megint a lényeget kapta el a kérdésből.
- Piti elgépelésbe belekötni oké, ha ettől nyugodtan alszik. Valoban elírtam: Chihiro, Mea Culpa. Hadd jegyezzem meg, hogy kettős pont utáni egytételes felsorolás nem felsorolás, ergo felesleges a kettőspont; nem által, hanem általA, lemaradt az A - vagy azáltal, ami egy szó, kérdés mire gondolt itt a szerző; a végülis egy szó; szeretNi-itt egy N maradt ki)
- A kérdés nem az volt, hogy melyik a legautentikusabb anime, hanem hogy melyiket éremes szülönek megmutatni.
- Ha ilyen okos és művelt akkor adjon javaslatot is, ne csak kritizáljon.
Aki mellékes dologba kötött bele a kettősponttal, az te vagy. Engem sose érdekelt a mellégépelés, bár a sajátomét ki szoktam javítani, bár azt se mindig.
Ellenben a japán nyelvben lényeges, hogy "chihiro", vagy "chichiro". Magyarban se mindegy, hogy csapba szarni, vagy szarba csapni.
Tehát NEM elgépelés az, amit korrigáltam soraidból, hanem lényeges elírás.
De nem elsősorban a C betű miatt jeleztem, hogy nem mert Chihiro szereplő rengeteg van, szerettem volna pontosítani a kérdező számára, mert sejtettem,
hogy "C. szellemországban"-ra gondolsz, de a kérdezőnek
nem bizti, hogy lejön. Így volt biztos.
"A kérdés nem az volt, hogy melyik a legautentikusabb anime, hanem hogy melyiket éremes szülönek megmutatni."
Én azt hangsúlyoztam, hogy legyen kellőemn autentikus az anime, nem azt hogy legautentikusabb. Mégpedig azért hívtam fel erre a figyelmet, mert a kérdés az: JAPÁN dolgot, tehát animét mutatni (egy szülőnek).
A Miyazaki rajzfilmek meg nem igazán japánosak, bár félig-meddig igen. Más kérdés, hogy több alkotása színvonalas.
Írtam már privátban válaszokat erre a kérdésre.
Nem is keveset. Részletesen.
Itt jelenleg a lényeges melléfogásokra szerettem volna felhívni a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!