A Ghost In The Shell anime sorozat (ok) és anime mozi (k) milyen sorrendben (milyen alcímekkel) követik egymást, melyikkel kezdjem és melyikkel zárjam?
A 95-ös verzió az egy anime, vagy élőszereplős? Vagy létezik több, 95-ös változata is?
Vagy pedig ez az egy van?:
Akkor ez lenne az általad javasolt sorrend:
1. Ghost in the Shell (1995)
Vagy Ghost in the Shell 2.0 (2008) A 2.0 az eredeti 1995-ös felujitott változata
2. Ghost in the Shell Standalone Complex 1st GiG, (2002-2003, sorozat 26 epizod)
3. Opcionális- Ghost in the Shell: The Laughing Man (2005)
(Az előbbi sorozat összeollózása)
4. Ghost in the Shell Standalone Complex 2nd GiG,(2004-2007, sorozat 26 epizod)
5. Opcionális Ghost in the Shell: Individual Eleven (2006)
(A második sorozat összeollózása.)
6. Ghost in The Shell: Solid State Society (2006)
7. Ghost in the Shell 2: Innocence (2008)
8. Ghost in the Shell The New Movie (2015)
9. Ghost in the Shell Arise: Alternate Architecture (2015, sorozat 10 epizod)
10. Ghost in the Shell (2017)
(Jól láttam, hogy van egy 2015-ös japán élőszereplős Ghost in the Shell film?)
Amúgy ismét nagy köszi.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__tevek-tevemusorok..
Ennél a kérdésnél van egy kis eltérés a sorrendben.
Teljesen jó szándékkal kérdezem -én nem vagyok gyakorlott sorozatnéző-, hogy ha valaki inkább, mondjuk, az évadokat, speciálokat stb a kiadás időrendjében tekinti meg, egyfelől az is értelmes egészet kap, nem? És nem marad le semmiről?
Azt is vajon jól sejtem, hogy általában megkíméli önmagát spoilertől az a néző, aki a kiadás/megjelenés időrendjében nézi, nemde?
(Legalábbsi feltételezem, hogy a gyártók, alkotók erre törekednek, hogy a kiadás időrendjében nézve spoilerbe se csússzon bele a néző, és értelmes egészet is kapjon.)
Példa: számomra teljesen megfelelt az, hogy a 80-as években megnéztem az elsőként kiadott Csillagok háborúját (akkor ért ide Magyaro-ra, de amúgy Magyaro-on is abban a sorrendben vetítették, ahogy az USAban), ami a mű szerkezetét tekintve a negyedik rész, majd az 5. részt néztem, mert az jelent meg utána a mozikban, stb, aztán amikor a 90-es években megjelent a mű első része először a mozivásznakon, akkor meg azt.
És semmi "bajom" lett lett belőle, úgymond. :)
Jól sejtem, hogy egy valamire való gyártó, kiadó erre törekszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!