A Ghost In The Shell anime sorozat (ok) és anime mozi (k) milyen sorrendben (milyen alcímekkel) követik egymást, melyikkel kezdjem és melyikkel zárjam?
A Ghost in the Shell alapvetően 3 univerzumra/idővonalra/storyvonalra bomlik amiket itt láthatsz feltűntetve a hozzájuk tartozó animékkel együtt: [link]
Én mondjuk úgy tudom, hogy a 2015-ös New Movie az eredeti, 95-ös film előzménye.
Beugrópontnak talán az első filmet, vagy a Stand Alone Complex első évadát mondanám.
kicsit " egyszerűsítve" a fenti kép:
Történeti és nem vetitési sorrendben nagyjából:
- Ghost in the Shell Arise: Alternate Architecture (2015, sorozat 10 epizod)
- Ghost in the Shell New Movie (2015, film)
- Ghost in the Shell Standalone Complex 1st GiG, (2002-2003, sorozat 26 epizod)
- Opcionális- Ghost in the Shell: The Laughing Man (2005, film)
- Ghost in the Shell Standalone Complex 2nd GiG, (2004-2007, sorozat 26 epizod)
- Opcionális- Ghost in the Shell: Individual Eleven (2006, film)
- Ghost in The Shell: Solid State Society (2006, film)
- Ghost in the Shell (1995) Vagy Ghost in the Shell 2.0 (2008, film) - A 2.0 az eredeti 1995-ös felujitott változata
- Ghost in the Shell 2: Innocence (2008, film)
És ahogy az első írta a mostani élőszereplős film az eredeti (1995) adaptációja akar lenni, de már a trailerekből látni h erősen el fog térni a történet.
A rövödített változatok amikre utaltál: a Standalone Complex Sorozatok kétféle epizódból állnak
- Standalone: kb. filler epizódok, de semmi pénzért nem ugranám át őket
- complex epizódok, amik a fő történeti szálat viszik előre. Ezeket a Complex epizódokat vágták erősen meg mozifilmmé. (fentebb ezekhez írtam hogy "opcionális".)
A Standalone Complex 2nd GiG esetében 3 féle vonal megy:
-IN: Individual Eleven storylineba kapcsolódik - ehhez van a mozifilm
-DI: Dividual - önálló, független kis történetek
-DU: Cabinet Intelligence Service & Goda story-line
Először is mindkettőtöknek köszönöm szépen.
Az igazat megvallva az "infographics vagy storyline" nehezebben volt áttekinthető mint a második válasz.
(De ez csak az én agyi kapacitásbeli gyengeségem.)
Amúgy baromi jól néz ki.
Szóval ha a második válaszoló által felvázolt sorrenden nézem végig, akkor egy kerek történetet kapok.
Kérdés viszont, hogy amik előzmény filmnek tekinthetőek, azok előre megnézésével nem veszít-e az élvezeti értékéből a korábban megjelent film vagy sorozat?
Ugye ami ott csattanó lehetett, azt az előzményekben esetleg lelőhetik.
A különféle vonalak, amiket említettél, azok azért egy sorozaton belül vannak, ha jól értem, csak az egyik rész ehhez, a másik meg ahhoz tartozik.
Az opcionálisnak nevezett filmek, ha tényleg csak a sorozat összevágásai (ami jellemző animékre), akkor akár ki is hagyhatóak teljesen, igaz?
Köszi mégegszer.
2. és 5. vagyok
nem szarkasztikusan gondoltam, nyugi.
Értem.
Akkor már csak annyit, hogy megjelenési időrendeben vagy a korábban felsorolt kronológiai sorrendben érdemes, érdemesebb megnézni.
Hogy nyújt nagyobb élményt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!