Magyarországon miért nincs animecsatorna?
Lehet, hogy lenne rá valamekkora igény, de ezt a magyar tévéadók nem látják. Ők csak azt tudják, hogy az animék megbuktak az RTL Klub-on, a TV2-n, a Viasat6-on, és az A+ és Animax csatornák is sikertelenek voltak. Az Animax egyébként szinte minden más országban is elbukott és megszűnt.
Ez persze nem csak az animék hibája volt, hanem sok más tényezőre lehet visszavezetni (például a médiahatóság folyamatosan támadta az RTL-t és TV2-t az animék miatt, az Animax-nak rossz elérhetősége és műsorkínálata volt, a Viasat6 pedig nem tudta felmérni, hogy milyen közönség milyen műsort nézne). De a tévécsatornák vezetőségét ez nem érdekli, mert ők csak azt látják, hogy eddig az animék magyarországi vetítése szinte minden egyes esetben kudarcba fúlt. A csatornák pedig nem szeretik a kockázatot, ezért nem akarnak belevágni valami olyasmibe, ami eddig sosem szolgált sikerrel.
Az átlag magyar néző kerüli az animéket, mint a fertőt, mert számukra ezek csak hülye ázsiai mesék. Tehát ők nem néznének animéket a tévében. A magyar animerajongók meg a netről szedik le a sorozatokat és filmeket, és jelentős részük irtózik a szinkronnak még a gondolatától is. Tehát ők se néznének animéket a tévében.
Igen, úgy értettem, hogy a TV-ben nincs rá igény.
Sokan néznek sokféle animét.
Ha tetszik, ha nem, tényleg nincs rá igény. Régebben voltak ilyen csatornák, de egytől egyig bebuktak. Nem is igazán van esélyük életben maradni, nem tudnak elég nagy kínálatot biztosítani és nem elég rugalmasak. Van 24 órájuk, amiből mondjuk hajnal 1-től 5-6-ig nullához konvergál a nézettség, reggel 7-től 14-17 óráig a nézők suliban vannak vagy dolgoznak.
Én például a büdös életben nem néznék anime csatornát. Reggel 7-kor indulok dolgozni, este fél 6-ra érek haza, és garantálom, hogy szinte csak olyan menne, ami nem érdekel. Arról nem is beszélve, hogy úgyis szinkronizálnának. Viszont van Crunchyroll előfizetésem, amin azt nézek, ami nekem tetszik és akkor, amikor időm és kedvem van rá.
Az anime leginkább a fiatal réteget érinti, akik élnek a technológia adta lehetőségekkel, és inkább néznek animét tableten/gépen reklám nélkül, és nekik tetsző időpontban, mint a tévében.
Animés csatornákra tehát nincs akkora igény, mint magukra az animékre. Te a kivételek közé tartozol, akik csak tévében tudnának animét nézni.
Mióta elterjedt az internet, be sem kapcsoltam a tévét (kb. gyerekkorom óta, most 24 vagyok), és egyik ismerősöm sem nézi, minden családban csak az idősebbek tévéznek már tapasztalataim szerint. Nekik meg jó a Barátok közt és az ilyen-olyan szr X-Factor, Megasztár. :D
ez egy nagyon hosszú történet ajánlom ezt a videót :
Torrentezni telefonon is lehet...
Egyébként elõttem nagyon jól elmondták a kérdésedre a választ. Ahányszor próbálkoztak vele mindig megbukott, mostmár nem nagyon látnak benne lehetõséget. Átlag rajongónak meg sokkal kényelmesebb szimplán letölteni valahonnan, fansub van mindenhez úgyhogy még a surkóknak is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!