Mi a véleményetek a Monogatari szériáról?
Bakemonogatarit valoszeg azért nem értetted, mert fordítók valami borzalmas munkát végeztek és ahova egy utalás vagy vicc lett megíva a LN-ben vagy animében egyszerűen nem voltak képesek rendesen lefordítani.
Ha lehet érdemesebb angolul nézni (angol felirattal), bár lehet van valahol igényesebb magyar felirat is.
SZerintem nagyon jó sorozat, bár nekem maga a Bakemonogatari nem tetszett, sorozat többi része viszont már igen, igaz azokban Araraginak már egészen más személyisége van, nem olyan töketlen.
Hasonló helyzetben vagyok én is, mint te. A Bakemonogatarit végigszenvedtem kb. 15 évesen, nem is láttam még akkor sok animét, a SHAFT is teljesen új volt számomra, mint animációs stúdió, viszont Senjougahara karaktere megfogott.
Aztán pár hónappal ezelőtt megnéztem a Nisemonogatarit, és tényleg lényegesen jobban tetszett, mint a Bake. Aztán szépen-lassan haladtam, nemrég fejeztem be a Tsukimonogatarit, és azt tervezem, hogyha végeztem a Kizumonogatarival is, akkor újranézem az egész sorozatot.
Lassan 19 éves fejjel már azért sokkal több mindent értek belőle, tele van mély, elgondolkodtató párbeszédekkel, egyedi karakterekkel, és egy jól összerakott történettel. Bár vannak benne gyengébb részek (a Tsukimonogatari nekem annyira nem jött be), de összességében egy zseniális sorozatnak tartom. A Second Season pedig számomra kiemelkedő. Az Owarimonogatarira pedig kíváncsi vagyok, valószínűleg hamarosan elkezdem azt is.
Én a Bakemonogatari-ból néztem meg kb 4 részt, hát nem igazán tetszett. És én ezt 21 éves fejjel mondom. Szeretem az egyedi hangulatú, elgondolkodtató sztorikat, drámákban, seinen-ekben utazom elsősorban. Igazából kb azt kaptam a sorozattól, mint amire számítottam tőle, sajnos. Pedig a koncepció, az artstyle, még ez a furcsa ecchi is bejött volna, csak a problémám vele az, hogy amennyit láttam belőle, ott NAGYON nincs súlya a dolgoknak. Gyakorlatilag alig történik valami, ezt a természetfeletti, rejtélyes körítést mintha maguk a karakterek is lesz'rnák... értem, hogy az eszes, gyors csattanó dialóguson van a hangsúly (én japánul néztem angol felirattal, szóval relatív át is jött aminek át kellett, azt hiszem). De nekem ez kevés volt, érdektelen.
Mástól is hallottam már, hogy később jobban beindulnak a dolgok, de egy ilyen karakter centrikus, dialógus alapú műnél egyáltalán nem akaródzik kihagynom mondjuk az első évadot, rossz érzés lenne valahogy :D
Meg amúgy is úgy vagyok vele, hogy annyi más anime/sorozat/film is van, ami érdekel, hogy akkor már inkább nézek mást. Szóval nálam kaszálva.
Rá kell érezni...
Én a bakét végignéztem de annyira nem élveztem, a nise közben elkezdett tetszeni és most a second season rohadtul bejön.
A karakterek többnyire érdekesek, rétegeltek és tetszik, ahogy a különböző emberi problémákat aberration-ként ábrázolják. De ezt leszámítva én nem vettem észre sok mélységet benne.
Vizuális oldalról tényleg lenyűgöző viszont, imádom a Shaft stílusát. 2nd seasont bármilyen random helyen megállítod és a képkocka tökéletes háttérképnek...
# 3
Ugye csak viccelsz? Az írásod alapján inkább 12 évesnek gondolnálak... 4 rész alapján leírni egy több évados sorozatot, ami gyakorlatilag még most sincs befejezve? Vicc! Mégis mit vártál az első részektől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!