Mondanának a One Piece fanok érveket, hogy miért érdemes tovább folytatnom az animét, és van benne valami különleges a nagy fightokon kívül?
A One Piece pedig nem egy sablon. Annyiban hasonlít a tipikus shonenekre, hogy a főszereplő szinte mindig győz, egyre erősebbé válik, és harcolnak.
De történetben magasan veri az ismert shonen, mint pl. Dragon Ball, Naruto, Bleach. A One Piece a világ legnagyobb példányszámában eladott mangája, és nem hiába.
Kérdező: az 1. rész alapján nem lehet semmit se igazán megítélni. Eleinte gyenge volt a grafikája, ezt láthattad is, viszont ez mára sokat javult és az utóbbi időben megint van benne javulás.
A One Piece egy kb. végtelen történet és más mangákkal/animékkel szemben nem szűkül egyre a történet, ahogy a vége felé közeledik, hanem úgy bővül a világa.
És éppen ezért, amiért egy hosszú, részletes, alapos történet, ezért a felvezetése is nagyon hosszú.
A 62. rész környékén érkeznek meg egy új tengerre, ahol már egyre erősebb ellenfelek lesznek és egyre inkább lesznek megható részek és karakterfejlődések. Ekkor kezdődik az egyik leghosszabb arc, az Alabasta arc felvezetése, aminek utolsó stádiuma a 92-130 részek. Ettől kezdve kezdenek majd felpörögni az események.
A történetvezetést ez a kép nagyon jól szemlélteti: [link]
A Naruto egyenesen kis mellékszálakkal halad a végkifejlett felé.
A Bleachben mindig ugyanaz történik.
A One Piece világa pedig folyamatosan bővül és már ellehet benne veszni.
A grafikai fejlődést bemutatandó kivágtam neked 2-2 képet.
Luffy az elején: [link]
Luffy nem rég: [link]
Ellenség ábrázolása az elején: [link]
És ilyen is van később: [link]
A One Piecenek időt kell adni, mivel mint írtam a legelső igazi arc, ami után gyorsulnak az események és egyre jobb lesz, az a 92-130. részekkel kezdődik.
A gyenge nem a legjobb kifejezés, a szar pedig főleg nem a One Piece első 100 részére, de tény, hogy jóval gyengébb, mint ami utána jön.
"Én még 5 részt sem szívesen nézek meg abból, ami "elég gyenge", nem hiszem, hogy megéri végigunni és szenvedni 40 órát"
Aki minőségre vágyik, annak simán megéri. Amiket írtál a Gintama, Hunter x Hunter, azok tényleg nagyon jók, de minőségi animékből, s főleg minőségi shounenekből nagyok kevés van, tehát véges a készlet. Én kb. egy év alatt végeztem a nagyrészükkel, ezért nézem most a One Piecet. S van olyan jó, mint pl. a Hunter, csak nem az elején, ahogy pl. a Gintama sem az elején olyan szuper jó, hanem az is folyamatosan lesz egyre jobb, ahogy egyre jobban megismered a karakteteket és bővül a karaktergárda. Kb. 100 rész felett igazi remekmű a Gintama is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!