Attack on Titan teória? (nagyon spoileres)
Végére értem az AoT mangának (3 nap alatt XD),és mostanában elkezdtem sokat gondolkodni rajta.Leginkább a titánok,és a fal rejtélyén.A kérdés nem igazán kérdés lesz,csak szeretném leírni az én ötleteimet,és meghallgatni a tiéteket.
1:A falak:Tudjuk hogy a falak titánokból épültek.Azt is tudjuk hogy a titánok képesek megszilárdítani a testüket,így már van magyarázat a falak eredetére.A kérdés számomra csak az,hogy miért állna össze több száz titán,szilárdítaná meg a testét,és képezne falat.Szerintem egy koordinátor irányította őket,de kérdés hogy ki.Eren-ről tudjuk hogy rendelkezik a képességgel,amit az apja megevésével nyert el,tehát az apja is koordinátor volt.Valószínű,hogy mivel ezek a deviáns képességek a vérvonalon belül maradnak,így vagy Girsha,vagy egy felmenője készítetté a falat.
2:Girsha Jeager:Girsháról tudjuk,hogy a falon kívül találtak rá épségben,az emlékezete nélkül,tehát vagy egy egyszerű titán aki megevett egy titánná-változót(nem tudom mi pontosan magyarul a neve) vagy már eleve ember volt a titánná változás képességével.Az előbbi esettel a falas teória részben megdőlt,mert akkor egy másik,vele kapcsolatban nem álló titán készítette a falat.Az emlékezet kiesésre a Reiss család képessége magyarázatot ad,de itt is kérdés hogy miért kellett-e törölni a memóriáját?Vagy eleve nincs semmilyen fogalma az emberekről?Egy másik érdekes dolog az orvosi ismeretei.Ezek szerint a titánok között vannak fejlett tudományokat ismerő lények?
3:Miért vannak emberek a fal mögött?:Erre a legegyszerűbb válasz:mert az első Reiss beküldte oda őket,a saját békés élete biztosítására.De miért van csak a falakon belül béke?Vagy tényleg a titánok elöli menekülés volt a cél?
4:A titánok:Az már biztos,hogy a titánok az emberekkel valamilyen szintű genetikai kötelékben állnak.Itt jön az én teóriám:A titánok között a deviáns,képességgel rendelkező titánok feljebb álltak mint az egyszerűek.Szerintem ezek között az erősebb,és okosabb titánok között párharcok voltak,mint az állatoknál.Így értelmet nyer a Reiss család fal mögé menekülése az emberekkel,mert így elzárta magát a többi titántól.Innentől logikus Zeke támadása is.Az emberek ebben a teóriában viszont érdekes rész.Hogyan éltek a titánok mellett?Egyáltalán emberek-e,vagy csak átváltozott titánok?Szerintem valamiféle alsórendű,rabszolga fajként funkcionálnak,akiket többféle célra használnak fel a deviáns titánok.Ezek alapján lehet hogy az első Reiss ellopta,vagy megtartani próbálta az embereket a falak mögött.Valószínűleg a koordinátor,aki a falakat építette,egy másik vérvonalból származott.Él pár család a falakon belül,akikre nem hat a memória törlés.Ha jól tudom (nem biztos) csak a titánokra nem hat,tehát ezekben a családokban is titánok voltak.Logikus lenne hogy a koordinátor,a fal megépítéséért cserébe,helyet kért a falon belül.Innen származhat az Ackerman,vagy az Ázsiai család.Ebből következhetne,hogy Girsha valamelyik család titánját ette meg,ezzel szerezte meg magának a koordinátori erőt,szedte ki a családból az örökletes titáni erőt,és esetleg vált emberré.
5:A falakra másik teória:Mivel a koordinátori erőt szeretné Zeke megszerezni (és így feltehetőleg más titán is) lehetséges hogy a koordinátor magának emelte a falakat,védelemként.Itt kérdés hogy miért csak 100 év elteltével kezdett támadni.
Szóval én a titánokat egyfajta területekért harcoló falkában élő,egy alfa hím vezetése alatt álló lényekként tudom elképzelni
A teóriáim nagyon hiányosak,mert pl. a "titán szérum előállítására" ötletem sincs,nem tudom hogyan voltak képesek feltehetőleg a titánok ilyesmit előállítani,vagy Armin könyvére a külvilágról,szóval légyszíves csak ötlet,és feltevés szintjén kezeljétek a dolgokat,és írjátok le,ti mit gondoltok az Attack on Titan történetéről.
1. Az első király emelte a falat, ő volt a koordinátor, Grisha ellopta ezt az erőt Historia nővérétől, és továbbadta Erennek azzal hogy felfafatta vele magát.
2. Grisha emlékezete rendben kell hogy legyen, ő a falakon kívül élt és semmit nem tuddott a benti világról, viszont senkinek sem mondhatta el honnan jött, ezért egyszerűen azt hazudta hogy nem emlékszik semmire.
3. Szerintem a falakon túli emberek mind alakváltó titánok. Ymir egyszerű agyatlan titánként élt több mint száz évig, aztán Reinerék barátjának elfogyasztása után visszaváltozott emberré.
4. A falakon felüli emberek agyát azért lehetett átmosni mert mind vérrokonok voltak, a kivételt képező családok viszont távolabbi vérvonalakról származtak. A titán képességet születéssel az alapján amit eddig tudunk nem lehet örökölni. A szérum átváltoztatja az embert egyszerű titánná, majd egy alakváltó elfogyasztása ismét emberré (alakváltóvá).
5. oké
Saját teória: a titánok azért esznek embereket mert ösztönösen vissza akarnak változni és alakváltót keresnek.
Ha elolvastad az eddigi fejezeteket, akkro pár dologra már rájöhettél azok közül, amiket kérdésként feltettél.
1: Az első király, a Reiss család őse, egy alakváltó volt, aki tudta irányítani a titánokat és valszeg ő kényszerítette rá őket, hogy hozzák létre a falakat
2: Nem tudni az eredetét, de ha jobban szemügyre veszed, akkor hasonlít Zekére, az Ape/Beast Titanre, aki ismerte is Grishát, így még az is lehet, hogy rokonok
3: Majd idővel kiderül, hogy miért lettek oda bezárva. Mindenkin agymosást hajtott végre az első király (az Ackermanokon kívül), így simán abban a hitben élhettek/élhetnek, hogy nincs élet a falakon kívül,de erre már Reinerék léte is rácáfol.
4: Grisha Rod Reiss lányát ette meg, így tett szert az első király képességére, majd őt megette Eren, így Erené lett a képesség. Zeke megjelenésekor a titánok éjszaka is aktívak lettek, illetve egy falu lakossága (Connie családja) titánná változott. Az alakváltás képessége szaporodással valszeg nem öröklődik. Az is ezt mutathatja, hogy Zeke azzal fenyegette Reienrt, hogy elveszi az erejét, vagy hogy Rod Reiss táskájában volt egy üveg, amit Eren megtalált és az volt ráírva, hogy "Armor" vagy más fordításban "Armor-BRAUN" és mikor Eren ráharapott, akkor képes volt úgy megszilárdítani a titán testét, mint Reiner BRAUN.
Vannak akik szerint ez egyfajta posztapokaliptikus történet, egy disztópia, ami a mi jövőnkről szól, az 1. fejezet címe miatt "To you, in 2000 years", és lehet hogy valamilyen kísérletek miatt jöttek létre a titánok.
5: Zeke gondolom abban bízik, hogy azzal letudná dönteni a falakat, elpusztítani az emberiséget és a végső célját nem ismerjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!