Animések! Mi az az anime mennyiség ami már soknak számít? Hány Cím?
Figyelt kérdés
Láttam idelinkelve egyes emberek többszázas listáit. Az kiemelkedő? vagy ez az átlag?2016. aug. 10. 20:04
1/7 anonim válasza:
Én 3 év alatt jutottam el 300+ animéhez. Az 1000-hez kevés, de mondjuk a 100-hoz már sok. Szerintem egy 500 fölötti szám már soknak számít, de az se mindegy, hogy ez miből gyűlt össze: OVA, film, sorozat, stb. Ezért szeretem a MAL-t, ott lebontva meg lehet nézni, összesen hány részt láttál, hány napot töltöttél el animézéssel, ilyenek.
2/7 A kérdező kommentje:
TV: 57, OVA: 19, Movies: 28, Spcl.: 38, Eps: 1489, Days: 24.70?
2016. aug. 10. 22:29
3/7 anonim válasza:
Szerintem ami már kifejezetten kiemelkedő, az 600 fölött. Az átlag animenéző az alapján, amit eddig láttam, durván 50 és 150 között mozog (mindennel együtt), aki keményen beleássa magát, az 300-400 között. A legnagyobb lista, amit magyartól láttam, több mint 3700 (nem elgépelés, háromezer-hétszáz) címet sorolt fel befejezettként.
Első: Ha a MAL-t szereted, akkor a grap.anime.plus-t imádni fogod. Beírod a MAL-os felhasználóneved és egy egész sor statisztikát kibont belőle.
4/7 anonim válasza:
Az előttem írók már kb. megválaszolták a kérdést, de azért egy kicsit még én is hozzátennék. Vannak akik az animék mellett mangákat is olvasnak vagy épp még több mangát olvasnak mint animét néznek. Én már láttam olyan felhasználót, akinek több mint kétezer befejezett manga volt a listáján és mellette egy eltörpülőbb anime szám. Személy szerint több mint hatszáz animét láttam, bár ez nem olyan sok, mint amilyennek tűnik, mivel sok film, OVA és hasonló rövid szösszenetek vannak benne és több mint ötszáz mangán vagyok túl, de ebből is rengeteg a oneshot vagy a rövidebb mű. Amúgy az előttem én is olyan 500 körülire tenném a határt, ha mondanom kéne valamit.
5/7 anonim válasza:
Nem a mennyiség, hanem a minőség a fontos. Inkább nézz jelentős és klasszikus animéket, amik nagy hatással voltak a médiumra és a nyugati kultúrára, mint hogy darabszámra zabáld a középszerű sorozatokat. Hidd el nem attól leszel igazi animefan, hogy MENNYIT, hanem attól, hogy MIT láttál. Egyébként ismerőseim listái átlagosan 200 és 300 anime között mozognak.
6/7 anonim válasza:
Meg kell tapasztalni a szart, hogy értékelni tudd a jót, plusz van pár régi, amit klassziskus státuszúknt kezelnek, mégis gyenge darab (Elfen Lied pl). És szerintem a széles látókör is fontos egy rajongónál, amit nem lehet azzal elérni, ha valaki csak a konszenzusos mesterműveket nézi.
7/7 anonim válasza:
Teljesen jogos. Fontos a széles látókör és a rosszat is meg kell tapasztalni ahhoz, hogy értékelni tudd a jót. Az Elfen Lied-al meg külön egyetértek. Csak arra akartam célozni, hogy nem szabad a mennyiséget a minőség elé helyezni, mert úgy vettem észre, hogy a mai animefanok nagy része már lazán túl van a 200+ animén, de sokan mégsem láttak olyan klasszikusokat, mint az Akira vagy Satoshi Kon filmjei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!