Animéknél ti a szinkront preferáljátok, vagy inkább feliratosat?
Nem vagyok animerajongó, szóval lehetőleg szinkronnal néznék mindent. Persze mivel már jó ideje nem nagyon szinkronizálnak animéket, erre nincs lehetőségem.
Egy időben sok japán filmet néztem, de sosem élveztem a feliratokat. Nagyon audio-vizuális típus vagyok, egyszerűen zavar, ha nem értem, amit hallok. Ezért örültem, amikor sikerült pár német szinkronos japán filmet találnom. Azokat legalább értettem is, és sokkal élvezhetőbbek voltak, mint a filmek igénytelen, nem angol anyanyelvűekkel felvett angol szinkronjai.
Igen, hamar hozzá lehet szokni a felirathoz, de ennek ellenére van, akit zavar, ha nem érti a hallott nyelvet (mint pl. a 12-es), vagy van olyan, aki csak jobban bele tud merülni a műbe, ha abban az anyanyelvén beszélnek (pl. én).
Azért szerintem a magyar szinkront undorítónak nevezni meg már kicsit erős.
-9-es válaszoló-
Attól függ. Nagy részüket eredeti hanggal nézem, bár én mindent felirattal nézek, nem szeretem a Magyar szinkront.
Vannak animék amik szerintem jobban angol szinkronnal ilyen pl a Cowboy Bebop vagy a Black Lagoon. Ezt a kettőt szerintem angol szinkronnal KELL látni.
Nem a magyar szinkronon volt a hangsúly, hanem kvázi a szinkronon.
Persze ezt csak arra értem aki sok filmet/sorozatot néz, ott szerintem rohadt gáz, ha valaki egy idő után nem hagyja el a szinkront.
Sőt vannak olyan filmek maikhez hozzá tartozik teljesen a hang, szóval szinkronnal olyan, mintha egy akciófilmet fekete-fehérbe néznéd...
Szóval itt arra gondolok, hogy a legtöbb esetbe szimplán undorító bármiféle szinkronnal nézni bármit.
Pláne ha az ember megtapasztalta milyen is az eredeti nyelv, szleng, stb. vel nézni.
De ezzel szembe nyilván nem várom el, hogy a hobbi mozisták eredeti nyelven filmezzenek stb. vagy a tv elött ülők.
De aki komolyabban néz animéket stb. az már ne szinkronnal nézzen, mert kicsit igénytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!