Miért szeretik annyira a Code Geass-t? Nekem eddigi legnagyobb csalódás animéknél. Többi lent.
*ne dobd
*és szerintem keresgélj másfele is.
Mivel még az írásodon is átjön a szarkazmus ezért válaszolok: Alapvetóen igazad lenne, mert tényleg el kellene várni sok mindent, nem csak az animeipartól, de a Hollywood-i termékektől is. Ám ezek régen nem a mi elvárásainkról szólnak. Igen régen voltam olyan művel amik tudtak zseniálisat alkotni, ma is vannak, csak messze alacsonyabb az arány. Van 1-1 mainstream vonal (Animéknél: Ecchi-Shounen-Gore, filmeknél meg a CGI-al átitatott bármit), ami magában nem lenne rossz, de ezeknek a műveknek a nagyja full gyökérnek nézi a nézőt, annyi logikai baki van benne. Vannak amik manapság is frissítően hatnak, de nem fog eggyik sem világot megváltani, főleg amíg 99 fullsablonszarra jut egy egész jó anime, és örülök ha évente egy olyan van amire azt mondom hogy megérte megnézni!
El lehetne várni az újkori animéktől is, de tényleg minek? Amikor a legnépszerűbb és legkellendőbb mangák/animék borzalmasan bugyuták. Ráadásul nem tudom mennyire ismered a magyar Community-t, 10 éve vagyok tagja ennek a szubkultúrának, és az évek folyamán, ahogy egyre többen "lettünk", úgy lett egyre kevesebb az elvárás is. Konkrétan fércművek vannak istenítve, az olyan zseniális darabokat (amit te is írtál pl) mint a LotGH alig alig ismeri valaki. Évekig reménykedtem abban hogy jobb lesz, ha nem most nem sokára, ám sosem jött el, sőt a színvonal egyre lejjebb van. Anno pár éve több ismertebb cuccról is elmondtam az őszinte véleményemet, és jöttek a szokásos "kritikus gyö*ér, ha nem tetszik ne nézd" féle hozzászólások. Egyedül meg nem fogok reformot csinálni.
Rájöttem egyébként (azután hogy kivégeztem egy rakás olyan régebbi animét ami említésre méltó) hogy mangázni éri meg komolyan. Ha megfelelő az angol tudásod, rengeteg olyan manga van ami zseniális. Keresni kell őket, mert a legjobb ilyen soha sem fog valszeg animét kapni, mert teljesen kiesik a mainstreamből.
10 éve haladtunk, én mondom 2009 óta várok valami újra, és évi pár olyan van ami tényleg értéket képvisel és nem csak abba a csöcs-pooraction combóba van benne. :D Komolyan a Berserkre közel 20 évet kellett várni, de egy gagyi shounen raklapra kapja az új évadokat. Le ment az az igénytelen Hárem MMORPG-s szutyok, a Sword Art, erre második évadot meg filmet kap 4 éven belül. :D Ugyan már.....
Annyi meglepően zseniális manga van amiről még szó sem volt. (PunPun, Vinland, Akumtesu, Yotsuba, Innocent, Homonculus, Kingdom, Inuyashiki, Koroshiya, Real, Vagabond, 20th Century Boys, Yokohama Kaidishi) És zsomorú, de mivel kiesnek a mainstreamből nem fognak kapni a közeljövőben. Az az igazság hogy évekig hittem abban hogy jobb lesz, de pár éve elvesztettem a hitem, régi animéket nézegetek inkább, meg mangázgatok.
Maga a seinen műfaj is agyfa***á butult le....
Addig örülj amíg nem kapnak animét.
Ami nem esik ebbe a mainsteam kategóriába és mégis adaptációra kerül, azokat meg rendre el szokták szarni.
Lásd.: Tokyo Ghoul vagy Berserk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!