Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » A fullmetal alchemist anime...

A fullmetal alchemist anime évadjainak mi a sorrendje?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 22. 00:04
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Nincsenek évadjai. Van a sima Fullmetal Alchemist, ami egy rakás szar, meg a Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Ez két külön sztori. Az első béna, a második a mangát követi. Te döntöd el, melyiket nézed.
2016. ápr. 22. 02:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, 2 külön animét készítettek.

Elkezdték a Fullmetal Alchemist:A Bölcsek kövének nyomában címűt. Greed/Kapzsi felbukkanásáig követték a mangát, de utána egy a mangától teljesen eltérő végkifejlett lett, mert az anime készítői nem akarták megvárni, míg véget ér a manga.

Mikor a mangának vége lett, akkor új animét csináltak Fullmetal Alchemist Brotherhood/Testvériség címen. Ez teljesen a mangát követi.

2016. ápr. 22. 09:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Két külön történet. Az FMA nagyjából párhuzamosan indult a mangával, de úgy a harmadától eltér a történet. A Brotherhood a végig hű az alapanyaghoz.

Ami a minőséget illeti, a Brotherhoodal építenek arra, hogy a sima FMA-t már látta a néző, így az eleje emlékeim szerint kissé összecsapott. A vége pedig cukormázas, a sima FMA-nak sokkal inkább keserédes. Nekem a sima FMA-ban a homunculus eredettörténetek is jobban tetszenek.

Összességében mindkettő mellett szólnak érvek és önmagában mindkettő jó. Egymáshoz viszonyítva pedig csak azon múlik, mennyire szereted a happy endet.

2016. ápr. 22. 10:15
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Bár a Brotherhoodot egyértelműen jobbnak tartom, de a simának is vannak érdemei vele szemben, pl az elején néhány karakter sokkal több időt kapott, a Brotherhood elejéből teljes részeket ki kellett vágni, nehogy valaki azt higgye hogy ugyanazt látja másodszor. A simát 2004-ben készítették, a Brotherhoodot 2010-ben, a manga pedig 2011-ben fejeződött be, de az csak ráadás volt.

Minőségileg aki szerint "egy rakás szar" a sima az nem tudom mit látott de nem azt amit én. A myanimelist.net rangorában a sima a 150. hely körül van (DB GT a 3600.után, szóval nem egy rövid lista).

2016. ápr. 22. 13:16
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Ugyan azt láttam mint te, de attól még nekem egy rakás szar volt :D
2016. ápr. 22. 13:24
 6/6 tumpech válasza:
Azt a "rakás szart" ugyanaz írta, mint a mangát, úgy mellékesen. Amikor már nem tudták követni írt neki egy másik szálat.
2016. ápr. 23. 03:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!