Tudnátok mondani ilyen animéket?
Olyan animéket keresek, amelyek az Edo-kori Japánban játszódnak. Bár, a korszak nagyjából mindegy, a lényeg, hogy az emberek kimonoba és yukatába legyenek öltözve (vagy valami hasonló jellegűbe, a lényeg, hogy a feeling meglegyen) az egész animében, tehát ne ilyen pár perces yukatás jelenetek legyenek benne.
Zavarosan fogalmazok, tudom, de a lényeg, hogy egy olyan animét szeretnék látni, amelyben még nem a mobil csörög, hanem a szamurájkardok csattannak.
Előre is köszönöm!
Gintama - itt ötvöződik a "jelen" és a "múlt", de van rá magyarázat. Viszont ez elsősorban paródia, ettől függetlenül kb. a 60. résztől lesznek már hosszabb történetívek és harcok (az utolsó két Arc pedig egyszerűen nagyon jó volt). A szereplőket és a történelmet tekintve az Edo-kor és a Meiji-restauráció határán játszódik.
Rurouni Kenshin - szintén az Edo-kor és a Meiji-restauráció idején zajlik a történet, ez szerintem maximálisan megfelel az igényeidnek.
Katanagatari - Edo-korban játszódik, van benne egy kis szerelmi szál is, meg rengeteg beszéd
Illetve itt van egy egész jó összeállítás az ilyen animékből, bár itt nem csak japán történelem és Edo-kor van:
Donten ni Warau
Peace Maker Kurogane
Basilisk: Kouga Ninpou Chou
Sarai-ya Goyou
Köszönöm az eddigieknek!
A Gintama tényleg nagyon jó, abszolút élveztem. Viszont sajnos ezek az igények közé annyira nem illik be :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!