Milyen animét ajánlanátok egy osztályfőnöknek?
Pár kérdés, amire váalszt kell kapnunk, mielőtt megfelelő váalszt adhatnánk:
Ismeri az animéket? Mi a kedvenc témája (sci-fi, fantasy...)? Egészestés film, vagy sorozat?...
Mert így lehetne a Vándorló palota és a Hetalia: Axis Powers is (egyébként mindkettő remek)
#1: A két anime tippet köszi!
"Ismeri az animéket?"
- Annyit tud, hogy japán rajzfilm, de még nem nézett animét.
"Mi a kedvenc témája (sci-fi, fantasy...)?"
- Passz... Infó tanár. :)
"Egészestés film, vagy sorozat?"
- Nem tudom. Jöhet mindkettő.
Vándorló palota (de amúgy bármi Mijazaki Hajaótól), Ghost In the Shell, Másodpercenként 5 centiméter (Byôsoku 5 senchimetoru), Perfect Blue, A szentjánosbogarak sírja, sorozatból meg mondjuk a Cowboy Bebop (a mozifilm is jó, bár az több helyen 18-as besorolást kapott).
Semmiképpen nem valami belterjes vagy geek sorozatot vagy filmet, mert szerintem az csak elriasztja a műfajtól.
#3/TR75: Neked is köszönöm a tippeket! :) Utolsó mondatoddal egyetértek, nem akarom elriasztani az animéktől.
#4/TR75: Jogos! Nem is rossz ötlet... :)
Az anime szerintem tipikusan egy olyan műfaj, amibe nem lehet fejest ugrani; nagyon sokan azt mondják, akik felnőtt fejjel ismerkedtek meg az anime világával, hogy a Ghost In The Shell volt az, ami az addigi hozzáállásukat megváltoztatta: komoly mondanivaló, pazar látványvilág, mély gondolatok (nagyon sok mindenről: emberi kapcsolatok, énkép, politika, internet, gépek-emberek kapcsolata, mesterséges intelligencia, vallás), sok rétege van, s nem utolsósorban a zenéje :-)
Én is így vagyok ezzel, amikor a Ghost In The Shellt először láttam, tátva maradt a szám, hogy egy anime ilyen is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!