Nem gondoljátok, hogy az anime káros? Több alant
Mármint a gyengébb jellemű emberekre értem, akik ebbe a világba "menekülnek", mert ott ugye a gyenge, lúzer srácból mindig a legerősebb, legjobb karakter lesz, és ők ebben az álomvilágban élnek tovább, mert ugye a valóságban ez lehetetlen... Tehát sztem az anime legnagyobb hibája az, hogy álomvilágban tartja az embert, "nem engedi felnőni".
+ Még itt van ez a tökéletesség-dolog is: az animékben ez nagyon sokszor van, a tökéletes karakterek uralkodnak a gyengén, nyilvánosan megalázzák, mert ők ugye "felsőbbrendűek". Namármost, aki ebben az álomvilágban él, és önmagát összehasonlítja egy ilyen karakterrel, az a legtöbbször veszít, ezáltal az önbizalma is ugrik... Valahol olvastam hogy többek között emiatt is nagy az öngyilkosságok száma Japánban, mivel ugye senki sem tökéletes...
A japán öngyilkosságoknak semmi köze ehhez, azt a maximalista társadalom és az elképesztő szociális nyomás váltja ki az emberekből, ami nemhogy az anime, de még az első portugál tengerészek megjelenése előtt jelen volt a társadalomban.
Az anime meg kb. annyira káros, mint bármely más animációs sorozat. Vannak jók belőle és vannak rosszak, de ebből semmiképp sem az jön le, hogy maga a műfaj eleve rossz. Ez az okfejtés meg annyira nevetséges, mint amikor anyám anno azért nem engedte, hogy Need for Speed-ezzek, mert szerinte emiatt majd felnőttként autóversenyzőként fogok viselkedni az utakon. Nos, 7 éve vezetek és eddig még egyetlen balesetet sem okoztam.
Én írtam azt, de a médiához inkább van köze. Ez magyarországon is így van, mindenki tökéletes idéálokat kerget. Csak japánban erre rákontráz az animeipar, (meg alapvetően a média) olyat ad el ami irreális, és így butítja el a fiatalokat. Nem csoda hogy rengeteg Otaku és Hikikkomori van mára.
Az a baj hogy a mai mainstream film-anime-játék gyártás káros... de ebben van a pénz, és mivel mindenki ezt látja ezt veszik alapnak. Vannak igényes animék is... ahogy filmek is... ahogy játékok is... csak kevés, mert nem ez a mainstream. Szerintem például az animék 99% komplett hülyének nézi a nézőjét, teljesen nevetséges hogy nyakikcsöcsmeg segg mindenki személyiség nélkül. És már ne haragudjatok de ez az álomvilág... legyen nagy segge, csöcse akármi, csak legyen személyisége. Mert hogy a mai animékben jobb esetben is klisés jellemeket kapunk, rosszabb esetben meg konkrét jellemtelen karaktert.
A gond meg ott kezdődik hogy aki az anime, film, játékiparba mostanság kezdett bele az ebből tud kiindulni, és mivel egyikben sem divat gondolkodnia, minden a látvány így átragad ez a személyiségükben is rosszabb esetben.
Annyit hozzátennék, hogy értelmet nem feltétlen a történetben kell keresni, vagy maga az anime világában. Hanem mit képes átadni, vagy mit vagy képes leszűrni egy adott sorozatból. Most ilyen NCIS meg Mentalista (aki ezt nézi is egy szuperhőst néz, azt tegyük hozzá... van pár ismerősöm aki ezt majmolja), meg minden szír-szar bűnügyi sorozatot elnézi az ember, mert "nem ér rá gondolkodni". Elég neki annyi amennyit elé raknak, jópofa, tetszik a csajszi benne stb. Nekik az a szándéka hogy leülj a tv elé, és pusztítsd az agysejtjeid, nem elsődleges célja a szórakoztatás. Ha az lenne, akkor nem csak nyomozós témákat vetítanének, illetve ilyen szappanoperákat (azért érezni a párhuzamot).
Ez olyan hogy ne legyél szín 5-ös tanuló mert akkor stréber leszel. Vagy ne nézz animét, mert akkor biztos bajod van *szépelgés*. Emberek, komolyan? Ennyire hülyék vagyunk? Már bocs. De vagy felfedező vagy, vagy a saját sírod. 22/f
A gyenge jellem mindig talál magának valamit, amibe menekülhet. Ez nem exkluzív az animéhez. Ugyanúgy lesz belőle videojáték-függő, sorozatfüggő vagy akár drogfüggő. Bármi, ami kiszakítja az önsajnálatból vagy elvonja róla a figyelmét. Ilyen helyzetben a lényeg a menekülés vagy elzárkózás, nem pedig az, amiBE menekül az illető. Vedd el tőlük az animét és találnak valami mást.
Ami a tökéletességet illeti, egyrészt sokféle anime van és nem mind felel meg a leírtaknak, másrészt egy érzelmileg és értelmileg érett és kiegyensúlyozott emberre ez nem fog hatni.
Minden csak szülői neveltetési kérdés mennyire hanyagoljuk nem vesszük figyelembe gyermekeink viselkedését.
Magára hagyjuk nem beszéljük át a látott dolgokat. Sok más oka is lehet folyamatosan zaklatják stb iskolában japánban asszem elég sok az ilyen durvább is. nem meri senkivel beszélni. Ezekben is sok a korhatáros rajzfilm. Amit nem 12 évesen kéne nézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!