"Kilóg a sorból" anime?
Olyanra gondolok, ami valami miatt (mert annyira sokan szeretik, annyira jó a története vagy grafikailag annyira ott van, hogy messze veri a többit) sokkal felkapottabb a többinél.
Pl Chuunibyou demo Koi ga Shitai, death note vagy a Dragon Ball és szerintem legalább 30-50es lista össze jönne.
Szóval mondtok ilyen "nagyon jó" animéket?
Elfen Lied
Chihiro szellemországban
Akira
Steins Gate
From the new world
Code Geass
Monogatari Series - itt kicsit hullamzó a minőség
Rainbow
One Piece
Death Note
Fullmetal Alchemist (Brotherhood)
Yu Yu Hakusho
Trigun
Akira
Ergo Proxy
Attak on Titan
Ha csak egy népszerűségi lista kell:
# 5
Ez toplista, nem népszerűségi lista, ha az kellene, akkor magasan vezetne a Connan, Onepiece és Naruto.
Nézd meg jobban. Van ott "Most Pupular" opció is.
Csak egy kattintás, nem atomfizika megtalálni.
Elnézést, elnézést. Ekkora baromságot rég olvastam. Tehát azért mert valami ismert azért minőségi: jól felépített cselekménye van, jól megírt karakterei, remek hangulata, etc.
Azért mert valami ismert attól még nem lesz jó, sőt a mainstreamnek a lényege hogy minél nagyobb közönséghez eljusson (és hogy megszerettesse magát), de ezek a legüresebb, általában legklisésebb művek, általában még egy témát sem tud értelmesen kivesézni. Komolyan a shounenek a Dragon Ball óta a "védd meg stb.." tanulságot próbálják üzenni, rosszul, például egy Naruto lassan 700 rész óta próbálja ezt üzenni, hiába. Nem véletlenül hogy a legismertebb címek általában a legbutább alkotások is, a tipikus "kapcsold ki az agyad és nyáladzál rá bármit nézel" effektus. Pont hogy a rétegművek alkotnak néha felejthetetlent.
Mellesleg hogy a kérdésedre válaszolja:
- Bár csak akkor tudod értékelni hogy ha a nyáladzó effektusnál többet értékelsz egy animében. -
Amiket nagyon ajánlok mert kihagyhatatlanok:
Berserk
Rainbow
Mushishi
Mononoke
Monster
Casshern Sins
Tatami Galaxy
Legend of the Galactic Heroes
Code Geass
Haibane Renmei
Juuni Kokki
Kaiba
# 7
Tudom, de akkor miért nem azt linkeled elsőre. Nem atomfizika azt a listát linkelni, amiről beszélsz.
Köszönöm az eddigieket és várom a továbbiakat is, remélem, hogy lesz.
Egy apró megjegyzés: sokféle képen és nézőpont alapján meg lehet határozni, hogy kinek mi a "jó", hogy kinek mi tetszik. Én csak azt szeretném, hogy az éppen aktuális kedves válaszoló írja le, hogy neki mik a kedvenc művei :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!