Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Érdemes megnéznem a Cowboy...

Érdemes megnéznem a Cowboy Bebop-ot?

Figyelt kérdés

A csapból is az folyik, hogy milyen jó, meg hogy igazi klasszikus, de amit a neten eddig láttam belőle az kifejezetten nem tetszett.

Ne értsetek félre, nem azzal van bajom, hogy régebbi, csomó retro animét szeretek, Evangelion nagy kedvencem például.

A pózőrködés meg a történet miatt nem szimpi, nem szeretem ha semmi mélysége nincs egy animének vagy ha nagyon komolytalan, szimpla akcióval engem nem lehet lekötni.

A jazzért meg nem vagyok oda.

Szóval ez alapján tudjátok nekem ajánlani?

Köszi!

2015. júl. 27. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:

sztem akkor nézd meg a belőle készült mozifilmet elsőnek, az alapján elég jó rálátást kapsz a sorozatra.

Van málysége, illetve jellemábrázolások, egyáltalán nem sekélyes szerintem.

Ha ez nem jön be, akkor ne kezdj bele a sorozatba.

Angol cím Cowboy Bebop: The Movie

Magyar cím Cowboy Bebop: A film

Egyéb cím(ek) Cowboy Bebop: Knockin` on Heaven`s Door

2015. júl. 27. 22:11
 2/4 anonim ***** válasza:
80%

Nagyon megéri belekezdeni, ha szeretted az Evangeliont akkor főleg. Az anime 3 fejvadászról szól, akik menekülnek a múltjuk elől, viszont a történet egy pontján mindegyiküket utoléri.

Igazából a Cowboy Bebop egy afféle vegyes felvágott. Van benne minden: akció, humor, filozófia, dráma ráadásul ezeket mesterien vegyíti. A sorozat lényegében úgy épül fel, hogy vannak a különálló részek, ezek rendszerint a fejvadász munkák és ezek között futnak a 3 főszereplő (Spike, Faye, Jet) múltját feldolgozó szálak. Bár a sorozat kezdetben inkább akciósabb és humorosabb, az 5. és kb a 13. résztől fokozatosan komolyodik. A végére már olyan témákat boncolgat mint az existencializmus, a múltunk feldolgozásának mikéntje és a környezet szennyezés. Javaslom amúgy kezd az 5. részel. Itt kezdődik el a Spike múltját bemutató szál és itt vesz fel egy komolyabb noirosabb stílust az anime. Én is nagyon nehezen vettem rá magam. A kissé gyenge felvezető részek pedig még inkább elvették a kedvem, de a végére a kedvencem lett a Ghost In The Shell és az Evangelion után. Ráadásul a befejezése valami eszméletlen jó. Egyszóval: Érdemes.

2015. júl. 28. 16:00
 3/4 anonim ***** válasza:
84%
Nem véletlenül lett kultikus anime, tehát érdemes megnézni a sorozatot és a filmet is. Egyetlen negatívuma csupán annyi, hogy az egész Spike körül forog, a többi szereplő (Jet, Faye és Edward) háttere, jelleme és céljai csak pár epizódban kerül középpontba.
2015. júl. 28. 20:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Na, szuper, ezek szerint rosszul ítéltem meg :)

Ha lesz alkalmam rá, akkor még a nyáron belekezdek.

Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld!

2015. júl. 28. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!