#v.niko97
A Bleach egy átlag shounen anime/manga. Nézz szembe ezzel a ténnyel. És itt nem arról van szó, hogy én ki nem állhatom. Élvezettel néztem végig az animét ameddig tartott, és jelenleg is követem a mangát.
Nem csak a Bleach ilyen. Hány "világhírű" shounen anime van még? One Piece, Naruto, Inuyasha, Fairy Tail. Hiába szólnak másról, a lényegük ugyanaz. Van egy csapat/személy, akinek valamilyen oknál fogva erősebbé kell válnia, vagy éppenséggel már alapról erős, csak nála keményebb ellenfelekkel fut össze. Valamint, csodák csodájára, valahogy mindig sikerül nyerni, mert ott van a szeretet/barátság/kitartás stb ereje, amivel MINDEN EGYES esetben felül lehet múlni az ellenfelet, akkor is, ha az maga Isten. Mert ez a shounen fightok lényege. Ez a tanulságuk: kitartással minden célodat eléred.
Ne érts félre, én szeretem őket (mondjuk a One Piece-t nem annyira...), de rengeteg más animét láttam már rengeteg más műfajban. (Hentait mondjuk nem nézek ^_^) És hozzájuk képest a Bleach, a One Piece, a Naruto mind kiszámítható, néhol klisés történet. (Bár mondjuk a Fairy Tailt én jobbnak tartom az átlagnál, de ez is csak személyes vélemény.
"Ja es 2x kene megszuletni,hogy valaki ilyen jó animet kitalalljon."
Azért ez túlzás. Nem igényel akkora agymunkát kitalálni egy olyan történetet, aminek az alapját már megadják az ősi mítoszok a halálistenekkel és hasonlókkal.
Mondok egy egyszerűbbet. Csak nézd meg az Avatár legendákat (Korra, Aang). Igaz, hogy vitatható az "anime" címük, merthát mégis az amerikaiak is közrejátszottak benne, de mégis az egész egy korszakalkotó történet, és jóval bonyolultabb, mint egy Bleach például.
Vagy nem "harcolósdis" műfajban:
Vegyük a Gosickot. Olyan bonyolult relytélyekkel van tele, hogy csak nézel. Ilyeneket a bleach alkotói az életben nem tudtak volna kitalálni. Vagy az Angel Beats(bár itt nem mutatják a brutális halálokat, de azért ezek még elképzelve is sokkal undorítobbak, mint a fent említettekben), esetleg a Btooom. Ezekben harcolnak rendesen, és nem olyan cenzúrázva folyik bennük a mészárlás, mint a shounen animékben. Ezek ellenére jóval összetettebb a történetük.
Bocs a hosszú válaszért. 14/L
"Ja es 2x kene megszuletni,hogy valaki ilyen jó animet kitalalljon."
Lol.... xD
Igen, láttam minden részét, a filmeket is, a mangát mai napig olvasom.
Mindenesetre tartom magam ahhoz, hogy nem egy nagy durranás.
Ha kicsit is tisztában lennél, hogy a sorozat hogyan kezdte a pályafutását, te is megértenéd miért ilyen lineáris és semmilyen a történet vagy hogy miért nincs benne semmi karatkerfejlodés.
Kategorán belül is és kívül is vannak 100ával jobb animék és mangák.
Mindenesetre a grafikai megvalósítás elismerésre méltó volt még 3 évvel ezelőtt.
Sokan képesek ilyet kitalálni, több ezren, csak kevés lesz híres.
Bleach annak köszönheti a pályafutását, hogy sokáig futott, illetve fut, és sok nyelvre lefordították.
548. helyen van egy olyan oldalon, ahol több százezren értékelték. Ez elmondd valamit, nem?
"Te talaltal mar ki olyan mangat,amit a fel vilag ismer?"
Még jó, hogy léteznek ÍRÓK akiknek az a dolgok, hogy ÍRJANAK.
És az ÍRÓK akik írnak azok közül hidd el rengeteg van aki sokkal jobbat kitalált vagy ki tudna találni ennél.
De a Bleach nél soha nem is az alap koncepció volt a baj, hanem hogy pár csata után az egész elveszik, mert midig ugyanaz lesz csak erősebb szinten, de ugyanaz.
Szóval a konklúzió az, hogy az alap ötlet bőven átlagon felüli a kivitelezés meg egy viszonylag rövid idő után átlagos.
Meg egyébként jó hogy szólásszabadság van és mindenki leírhatja a véleményét szabadon anélkül, hogy mi is írnánk egy ilyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!