Megéri próbálkoznom?
Mindig is szerettem volna jól rajzolni, de soha nem nagyon próbálgattam. Mostanában (igazából 4 napja kb) elkezdtem rajzolgatni, de hát ugye saját magamtól még nem igazán jönnek össze a dolgok. Ezért megpróbáltam lemásolni egy képet : [link]
[link] Szerintetek érdemes próbálkoznom vagy inkább hagyjam a fenébe? Leginkább manga szerűségeket szeretnék megtanulni rajzolni.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Egyenlőre próbálok még másolgatni, aztán majd csak összejön valami magamtól is :D
4# válaszoló, köszi, bár azért én azt nem mondanám :D
Miért ne próbálkoznál? Hobbinak OK, mangák rajzolásából meg úgy se fogsz megélni, így az se baj, ha egyáltalán nem megy jól, ha élvezed akkor nincs baj.
Egyébként Inuyasha már egy elég régi, "elavult" manga, manapság már más stílusban szoktak rajzolni a legtöbb mangát.
Próbálkozni mindig megéri, de arra készülj fel, hogy nem egyhónapos gyakorlás lesz, mire rendesen menni fog.
Amit én így elsőre ajánlanék, hogy ne csak másolj. Egy már meglévő képet újrarajzolva nem lesznek meg a megfelelő arányok a fejedben, amik szükségesek ahhoz, hogy saját kútfőből is szépen tudj rajzolni. Ha az interneten körülnézel, rengeteg segédanyag van, de ha Facebookon rákeresel a MAT Rajzkurzusra, nekik is rengeteg anyaguk és tippjük van (én náluk vágtam be az alapoket).
Köszönöm nektek is!
6# Tudom, csak "muszáj" volt azt rajzolni, mert az az örök kedvencem :)
Egyébként ha valakit érdekel azóta többek között rajzoltam még őt is: [link]
Nyugodtan próbálkozz, ha szereted csinálni, és szívesen foglalkozol vele.
De ezért ne repüljünk a fellegekbe túlságosan. Ha megnézzük a képet, amit a kérdésben linkeltél, láthatjuk, hogy az a pár körvonal, ami összvissz van a rajzon, sincs a helyén. Az eredetihez képest teljesen el van torzulva. Gyakorlással ez fejleszthető, de sosem lesz belőled különösebben jó rajzos. Egy átlagos 10 év fölötti szintjén rajzolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!