Cosplayesek! Ti mikor es milyen cosplayt csinaltatok elsore?
16 végét tapostam és fairy tail gerard, elég szar lett, mert (lehet nevetni) anyám varrta és nem olyan lett az anyag amit válaszottunk, amilyennek lennie kéne, de fürdőköpenynek jó :D
plusz parókám sincs hozzá, szóval hajfesték volt.Elég mókásan nézett ki.Kb 6-7k lehetett, mert csak az anyagköltség kellett, azt meg méteráruban olcsón megvettem :D
A legeslegelső "cosplayem" olyan 12 éves csinálhattam, habár annál a nadrág és a cipő közel sem volt olyan, igazából csak a felső ruházat passzolt félig-meddig. :D Ez Sakamaki Ayato volt a Diabolik Loversből. A második, amit már sokkal inkább cosplaynek tekintek, 13 éves koromban csináltam, szintén Diabolik Loversös, mégpedig Komori Yui. Az már egy fokkal jobban sikerült, habár a blézer anyaga sajnos nem volt a megfelelő, és a cipő egyáltalán nem stimmelt. :D
Az "nulladik" nem igazi cosplay, ezért azt inkább kihagyom. :D
Az első, azaz a Yui-cosplay okozott némi gondolkodást. Az ing és a térdzokni megvolt hozzá, a blézert és a szoknyát pedig sok keresgélés után egy turiban találtam meg. Ciki, nem ciki, de szerintem a hazai cosplayeseknek (mert ugyebár Magyarországon cosplayes bolt egyedül a SakuraZaka, vagy néhány online jelmezes) a turkálók igazi kincsesbányát jelentenek. Érdemes tehát ott keresgélni, mert kincsekre lehet lelni, és nem is túl költséges. Már nem emlékszem pontosan mennyit fizettem a két ruhadarabért, de az biztos, hogy pár ezer forintnál nem volt több. Csak kicsit át kellett varrni, és máris megfelelt (pontosabban egy kezdőnek pont jó volt :) ). A mellényt egy ismerőstől szereztem be, a hajcsatot pedig egy ékszerüzletben, és körömlakkal festettem át. :D A hajam szerencsére többé-kevésbé stimmel, így parókára nem volt gondom.
Most dolgozom a következő cosplayemen, egy original karakteren, amiben úgy tervezem, hogy a ruhadarabokat megveszem, és a kiegészítőket elkészítem. A ruhák esetében jelen pillanatban csak a cipő és a blúz van meg, a többit pedig valószínűleg C&A-ban, Cosmos cityben, esetleg Hádában próbálom majd fellelni (ha nem sikerül, marad a turkáló). Az biztos, hogy ez kicsit költségesebb lesz, mivel több ruhadarabra lesz még szükségem és a kiegészítők elkészítéséhez sem áll rendelkezésemre minden eszköz. Szerintem erre egy tízes simán rá fog menni, pedig parókát még mindig vásárolok.
Kicsit talán hosszú lett, bocsi. ^^"
Koszi a valaszokat :)
5. ilyesmiket jol tippelek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!