Ti hány japán szót tanultatok animéből?!
Már nagyon megszoktam a japán szinkront, és sokkal inkább ezt választom, mint a magyart. Igazából nem csak azért szeretem, mert jobbak a szinkronhangok, hanem azért is, mert lehet japánul tanulni. Mellette ugyanúgy tanulom a nyelvet, de kicsit lusta vagyok, ezért több szót tudok animékből, mint könyvből. =D Eddig ezeknek találtam meg a jelentésüket:
kawaii: cuki(ez alap)
kakkoi: menő (ez is alap)
guuzen: véletlen
kimochi: érzés, érzelem
hantai: ellentét
kuro(i):fekete
shitsuji: gondolom komornyík XD
shiro(i): fehér
aka(i): vörös, piros
ao(i): kék
hoshi: csillag
suki: kedvelni
daisuki: szeretni
aishiteru: nagyon szeretni (ez olyan szerelmes téma)
koi: szerelem
ai: szerelem, szeretet
Most csak ennyi jut eszembe... De ha tudtok még írjátok le nyugodtan! ^^ :D
Én csak pár tucatot, bevallom nem régóta animézek és nem is vagyok otuka :D
Két nyelvet tanulok a gimiben (német + angol) és ide jön a japán amiből is tudok egy pár szót és néha ha sietek kavarom az egészet :D
pl.: Németen kihívott a tanár és valami ilyesmit írtam a táblára: Ich gehe mit dem Oniichan... :DDD csak néztek a többiek :D, és én még erősködtem, hogy nincs hiba a mondatban :DDDD, de aztán leesett... :D
Az összeset, amit ismerek.
Kivéve a Konnichiwát, amit a Taxi2-ből.
Kb. 100 szó/kifejezést tudok. Egyszerűbb nyelvezetű animéknél annyira nem is kell figyelnem a feliratot, mert megértem nélküle is.
Akkor ciki, amikor a suliban angolon vagy oroszon előbb jut eszembe a szó japánul, mint angolul illetve oroszul.
Én max 2 hónapja lettem anime függő, de azért néhány szót én is megjegyeztem:-)
sora - ég
aoi - kék
jutsu - technika
taicho - kapitány
ich, nii, san - 1,2,3
arigato - köszönöm
arigato gozaimasu - köszönöm szépen
Tudok még egy-kettőt de nemtudomhogy kell leírni :D
én egy egész füzetnyi szótárt irogatok.
mindjárt betelik XD
Köszi mindenkinek a válaszokat! >O<
Éés a sora is most jutott eszembe Arigatou! Sok alapot kihagytam...pedig tudom! És én is vezethetnék szótárat! Mégegy Arigatou!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!